Прочитај ми чланак

КО ТУЖИ САД ЗА ЗЛОЧИНЕ, ДОБИЈА САНКЦИЈЕ: Објава рата Међународном кривичном суду

0

Амерички државни секретар Мајкл Помпео најавио је увођење санкција против запослених у Међународном кривичном суду (МКС), који су оптужили америчку војску за злочине, пише ТАСС.

„Проглашавам политику САД о визним ограничењима према онима који су одговорни за било какве истраге МКС о америчкој војсци“, казао је помпео.

Помпео је навео да се ради о онима који су тражили или водили такве истраге. Он је додао да су рестриктивне мере већ успостављене и да могу утицати на оне који „прогоне савезничке снаге, укључујући и израелске“.

Информација да Вашингтон припрема санкције против представника МКС-а појавила се у септембру 2018. године. Затим је речено да ће мере бити примењене ако организација почне истрагу против Сједињених Држава или Израела због Палестине. Поред тога, најављено је да се исто очекује и за сваку земљу или компанију која учествује у истрази МКС-а против Американаца.

У 2017. години судски тужилац Фату Бенсуда затражио је да се истражи наводни ратни злочини америчке војске, агента ЦИА-е и безбедносних служби земље. Поред тога, затражена је истрага у вези са талибанским покретом.

                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!