Прочитај ми чланак

ХАШИМ ТАЧИ: Милан Радоичић главни осумњичени за убиство Ивановића

0

Председник Косова Хашим Тачи изјавио је да је главни осумњичени за убиство лидера Градјанске иницијативе СДП Оливера Ивановића Милан Радоичић и да је убиство извршено по налогу власти у Београду.

Тачи је синоћ за телевизију Клан Косова изјавио да досадашња истрага потврдјује да је Радоичић главни осумњичени за убиство Ивановића.

Тачи је истакао да токови истраге воде ка томе да је налогодавац убиства Ивановића актуелна власт у Србији, рекавши да свет то треба да зна.

„Све инстанце безбедности Косова воде ка њему (Радоичићу) да је убица Оливера Ивановића. За Косово је од животног значаја да се убиство расветли“, казао је Тачи.

На питање зашто је изабран баш Радоичић да изврши убиство, Тачи је рекао да се ради „о човеку од највећег поверења Београда“, који „насилно држи власт на северу Косова“.

Према његовој оцени, Радоичић је непријатељ Косова.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је раније данас да је све сигурнији да садашње власти у Приштини директно стоје иза убиства Оливера Ивановића и да очекује да ће истражни органи Србије ускоро бити у прилици да пруже више података о том случају.

„Све смо сигурнији да (Хашим) Тачи, (Кадри) Весељи и садашње власти у Приштини стоје директно иза убиства Оливера Ивановића и очекујем да ће наши истражни органи ускоро бити у прилици да пруже више података о овом случају, јер то је нешто што цео свет треба да зна. Зато у Приштини, уместо звецкања оружјем, треба да почну да размишљају о припреми одговора за правосудне органе“, навео је Ђурић у писаној изјави.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!