Прочитај ми чланак

ДРУГИ ПРОТЕСТ „КАР ГО“ испред Владе Србије, траже смену Зоране Михајловић

0

Председник тог удружења Александар Вучић рекао је да је будућност Србије пристојност, дигитализација и запошљавање, а не гашење фирми. "Ми смо брана која се одупире сили, уцени, монополу и пљачки. Министарка Михајловић жели да поруши ту брану и препусти читаву земљу свом чопору. Нећемо јој то дозволити", казао је он.

Чланови Удружења грађана КарГо данас су испред Владе Србије одржали други протест на којем су затражили смену министарке саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Зоране Михајловић јер желе да „престане да стопира Србију у процесу дигитализације и модернизације“.

Председник тог удружења Александар Вучић рекао је да је будућност Србије пристојност, дигитализација и запошљавање, а не гашење фирми.

„Ми смо брана која се одупире сили, уцени, монополу и пљачки. Министарка Михајловић жели да поруши ту брану и препусти читаву земљу свом чопору. Нећемо јој то дозволити“, казао је он.

Вучић је подсетио да су представници Удружења грађана КарГо и истоимене компаније, прошлог петка предали министарки Михајловић букет цвећа, честитајући јој Међународни дан жена.

„Ми нисмо чопор, већ људи којима је стало до Београда и виших вредности. На челу такси чопора стоји Зорана Михајловић, а тај чопор хоће да нас растргне“, навео је Вучић.

Он је рекао да је за Србију „важнија пристојност од пендрека и лисица“, јер је, по његовим речима, прошло време силеџија и време чопора.

„Ово је време софтвера, а не таксиметра. Ми плаћамо порезе и зато нећемо одустати од борбе за дигиталну Србију“, казао је Вучић.

Директор компаније ЦарГо Вук Губеринић рекао је да је Министарство саобраћаја „појачало притисак“ на рад те компаније и истоименог удружења покушајем да заплени њихов сервер и забрани њихове рекламе.

„У понедељак смо поднели кривичну пријаву против министарке Михајловић због злоупотребе службеног положаја. Она је у децембру прошле године, ван својих овлашћења, издала налог да се партнерима ЦарГо-а плене возила“, казао је Губеринић.

Он је подсетио да су представници Удружења градјана КарГо и истоимене компаније на првом протесту који је одржан 1. марта испред Владе Србије донели метле за чишћење такси мафије.

„На овом протесту донираћемо лаптоп министарки Михајловић како би јој помогли да схвати да је за писање закона будућности потребан компјутер, а не таксиметар“, рекао је Губеринић.

По његовим речима, министарка Михајловић је „застарели хардвер који тражи да се погасе компјутери, избришу апликације и да се заборави дигитализација“.

Протест Удружења градјана KарГо почео је у 14 часова код Штарк арене, а потом су испред Скупштине града Београда чланови тог удружења „поздравили градског челника“ и продужили ка Влади Србије.