СРБИ, ЗАШТО СТЕ ЗАБОРАВИЛИ: Беседа, због које су сви на Правном факултету занемели

0

За 15 година људи ће пролазити испод споменика Камени цвет и неће знати да је ту масакрирано више од пола милиона мушкараца, жена и деце

Крушевљанка Бојана Петровић, студент четврте године Правног факултета Универзитета у Београду са просеком 10, освојила је прву награду у категорији слободна тема, прву награду публике и постала апсолутни победник јубиларног 25. такмичења беседништва које се на Правном факултету у Београду одржава већ четврт века.

Бојанин бриљантан говор изненадио је многобројне слушаоце не само избором слободне теме под називом „Сто пута изговорена лаж постаје истина“, а којим указује на кулминацију историјског ревизионизма логора смрти Јасеновац, него и необичном зрелошћу двадесет двогодишње девојке која нас 75 година од Другог светског рата упозорава да заборав српских жртава усташког покоља у хрватском систему логора нацију води у смрт.

Иначе, такмичило се 11 студената у три категорије (слободна тема, задата тема и импровизација).

Овога пута задате теме су биле „Да би се признала туђа вредност, најпре треба имати своју“ (Артур Шопенхауер) и „Hoc est regnum: nolle regnare cum possis“; (Права власт је не хтети владати, мада би могао) – Сенека.

Жири су сачињавали проф. др Љиљана Мркић-Поповић – редовни професор ФДУ, књижевник Ратомир-Рале Дамјановић, Иван Бекјарев, драмски уметник, др Зоран Мирковић, декан Правног факултета и др Сима Аврамовић – редовни професор Правног факултета у Београду.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!