Прочитај ми чланак

ПРЕТЊЕ СМРЋУ НИКОЛИ КОЈИ, тужилаштво не реагује

0

Адвокатица глумца Николе Која истиче за Данас да су претње њеном штићенику пријавили Тужилаштву, које је рекло да није надлежно за угрожавање безбедности.

Поводом изјаве посланика СНС Маријана Ристичевића, Никола Којо нам је рекао да не жели да то коментарише изјаве и упутио нас на своју адвокатицу Сарах Ел Сараг.

Она је изјавила за Данас да је Никола пре овог Ристичевићевог излагања добио путем друштвених мрежа претње да му треба расцопати лобању и да га треба обесити на Теразијама.

„Почетком фебруара ми смо пријаву поднели полицији, а осам дана касније се прича надовезује. Маријан Ристичевић почиње да прозива Николу Коју да он ради за албанску страну, да је он издајник… Током преноса седнице скупштине на Јавном сервису, Никола је добио силне претње националиста и вајних бораца за Косово. Уз то, Ристичевић је тужен због материјалних грешака, неистина и сценарија које су Николу Коју довеле у опасност. То све иде у континуитету једно за другим“, истиче адвокатица Сарах Ел Сараг.

Она додаје да је затим и дневник Блиц и то други пут по реду неовлашћено снимио Николину кућу.

„Шаљући поруку да је он зими у Београду, а лети у својој породичној кући, описујући његове навике, породичне прилике као и распоред ствари на имању. Након тога и Драган Шормаз, посланик СНС, прозива Николу Коју и поручује му да након речи које је Којо изговорио, последица су живот или смрт“, скреће пажњу Сарах Ел Сараг.

Она нам је рекла како су претње пријавили Тужилаштву, које је рекло да није надлежно за угрожавање безбедности.

„Тужилаштво је за дело угрожавање безбедности из члана 138 став 1 и став 2 Кривичног закона којим се ствара узнемиреност грађана и те како надлежно. Сматрамо да је последица оваквог поступања Николино ангажовање на народном протесту ‘Један од пет милиона’. Тужилаштво нас је упутило да, ипак, поднесемо приватну кривичне тужбе, што смо и урадили“, каже правна заступница познатог глумца.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!