Прочитај ми чланак

МИЛОШ БИКОВИЋ: Власт не сме да остане нема на захтеве грађанских протеста

0

Глумац Милош Биковић изјавио је да подржава свачије право да изрази свој став, али и да на протестима који се одржавају у градовима широм Србије има и људи које не би желео да подржи. Поручује ипак да власт не сме да остане нема на захтеве са грађанских протеста.

„Верујем да људи не излазе на улице зато што им је добро, већ зато што су незадовољни. Много мојих колега које поштујем је на протестима. Многи од њих се осећају понижено и због услова у којима раде и мислим да власт не сме да остане нема на те захтеве. Наравно да подржавам свачије право да изрази свој став. Опет, на протестима има и људи које не бих желео да подржим, а то је немогуће одвојити од неких племенитих захтева који су на месту“, испричао је Биковић у интервјуу за Недељник.

Он је казао и да му се не допада што се ствара атмосфера да уколико не изађеш на протесте ти аутоматски подржаваш актуелну власт.

„То је уцењивачки однос. Ово је посебно апсурдно јер се људи ‘етикетирају’ у име слободе на избор. Такве поделе су дискриминишуће“, рекао је Биковић.

Биковић истиче да је још као дете био на протестима на које га је водила мајка.

„Од 1991. па до 2000. пиштаљка ми је била у устима, скоро од кад сам проговорио. Сада када сам чешће припадник дијаспоре, јер највећи део времена проводим у иностранству, трудим се да своју енергију усмерим да утичем на младе генерације да погледају што више филмова и прочитају што више књига“, рекао је Биковић.

Подвукао је да је током сусрета са председником Александром Вучићем разговарао о српско-руској сарадњи у области културе.

„Ја сам, Божијом вољом, постао на неки начин културни амбасадор у том делу света (Русији) и радим оно што могу да помогнем везе Србије са земљама из тог дела света, на који имам утицај у области којом се бавим, и да наравно промовишем Србију. Да ово није фрата, на срећу могу да потврде многе моје колеге које успешно раде у Русији“, казао је он.

Додао је и да га политика никада није интересовала. „Тако да иако је позива политичких странака и било, никада их нисам схватао озбиљно, јер нисам желео да се тиме бавим. Мој фокус је култура и верујем да је за све нас, па и нашу земљу много важнија од дневне политике. Власти се мењају, а трајне и праве вредности, попут културних, остају заувек“, поручио је Биковић.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!