Прочитај ми чланак

БРАНКО СТЕФАНОВИЋ Одакле ми паре, пензионер сам и ситна душа, помажем јер сам глуп

0

"Ја сам рекао (власнику хотела Килибарди прим.прев.) покушаћу да му нађем варијанту да га спасим. Шта значи то у преводу? Има људи који имају новац. Вероватно би се нешто заинтересовали", рекао је, између осталог, отац Небојше Стефановића за Н1.

На текст БИРН-а о учешћу у преговорима о продаји хотела Шумадија, реаговао је отац министра унутрашњих послова Бранко Стефановић. Када му је репортерка Н1 рекла због чега га зове, најпре се насмејао, а онда најавио да ће тужити Његомира Килибарду, бившег власника Хотела Шумадија.

„Људи мисле да сам ја нека фаца, сваки дан сто људи нешто моли, плаче, кука. Ја покушавам да их бар саслушам, људски. То је до мене дошла прича да нека мафија, пазите, рекетира неког човека, краде му нешто одузима. Ја сам рекао ако је тако – дај да помогнемо човеку, зашто би неко трпио неку неправду. Није то спорно, све иза тога је спорно. Човек ваљда сада покушава да кроз уцену нешто направи“.

Н1: Да ли сте ви нудили њему 300 хиљада евра у замену да купите хотел за милион евра?

Стефановић: „Ма дајте, чак је и овај из БИРН-а написао да овај није видео никакав новац, те неке небулозе… Замислите сада неко шета са ранцем са 300.000. Одакле 300.000? Замислите ја шетам са 300.000 и неком непознатом лику кажем – ево ти мало 300.000. То су, бре, болесне ствари, ја се бојим да човек није у винклу.“

Н1: Значи никада нисте нудили 300.000 евра у замену да купите хотел?

Стефановић: „Ма какви да их нудим, ја бих требало да их имам, па онда да их нудим. Ја сам рекао – покушаћу да му нађем варијанту да га спасим. Шта значи то у преводу? Има људи који имају новац. Вероватно би се нешто заинтересовали“.

Н1: Зашто се Ви нудите да спасавате човека кога не познајете?

Стефановић: „Зато што сам глуп“.

Н1: Како је тај човек дошао, уопште, у контакт са Вама?

Стефановић: „Случајно. Ето, ко је Вама дао мој број телефона?“

Н1: Колеге новинари.

Стефановић: „Исто тако неки моји не знам ни ја, не могу сад ни да се сетим у први мах, јер сваки дан зове сто неких људи због овога и онога покушавајући да реши неки свој проблем, мислећи да сам ја свемоћан. Не ја као ја, ја сам пензионер, обична ситна душа, него рачунају сад ћу ја преко мог сина, злог министра, да срушим ову државу да би они добили шта траже… Мислим да је случајно, он се некоме пожалио, а овај му каже – е, имам ја једног пријатеља који је тако мекана срца и душе. Да сам знао да је толика будала, не бих никада с њим ни реч проговорио“.

Подсетимо, Балканска истраживачка мрежа (БИРН) је објавила да је петнаестак крупних момака, са фантомкама на глави, секирама и палицама полупало и демолирало улаз хотела „Шумадија“ 15. фебруара 2019. године. Како наводи БИРН, инциденту су претходили преговори око продаје које је водио отац српског министра полиције Бранко Стефановић.