Прочитај ми чланак

НАЈМОЋНИЈА МАФИЈА: Побегле су од српског ‘терора’, а сад су страх и ужас Британије

0

Брутално насилни, с репутацијом ветерана балканских ратова, убрзо су са проституције прешли и на кријумчарење људи, оружја и дроге у Велику Британију

Разорни балкански ратови, како пише енглески Сан, донели су велики број становника Косова до британске обале у потрази за новим животом.

Лист каже да су имиграционе власти тада, крајем деведесетих и почетком 2000-тих направиле пропуст допуштајући толиком броју избеглица да уђу у Велику Британију и да су последице тога данас и те како видљиве, нарочито у свету криминала.

Наиме, међу избеглица је био велики број Албанаца који су тврдили да су са Косова, иако је сада јасно да су заправо побегли из Албаније, а овај феномен британски медији називају „највећим случајем пребацивања држављанства“ у скоријој историји имиграције у Великој Британији.

Међу избеглицама нашла се и група ратних ветерана која је хтела да се опроба у енглеском подземљу и оствари свој „печат“. Многи од њих су стигли у Лондон, где су почели да раде као избацивачи у ноћним клубовима, понајвише у четврти где је трговина сексом и осталим пороцима најјача – у Сохоу. Њега је држала малтешка мафија, коју су Албанци убрзо почели да потискују, трасирајући себи пут ка врху пирамиде ових илегалних послова.

Албанци су почели да раде за шефове сексуалне трговине женама, да би временом ојачали толико да су сами држали ланац проституције.

У својој књизи „Ово је Лондон“, Бен Џуда је описао како су Албанци преузели Сохо:

„Први Малтежанин пао је на колена кад су албански избацивачи уперили пиштоље у његову главу. Патетично дрхтећи у својој љубичастој јакни, пристао је да им прода свој посао. међутим, онда су им затребале девојке, оне које су боље и јефтиније од постојећих у послу. Један Албанац је сео у камион и одвезао се у Молдавију. Возили су се по тамошњим селима и шацовали лепе девојке, нудећи им каријере конобарица и модела. Кад су пристале, успут су их силовали и бацили у промет.“

И полиција је била затечена бруталношћу Албанаца. Кажњавали су и жене које су радиле за њих због најмањих грешака. Овај приступ је потпуно уздрмао сексуалну трговину у подземљу.

Пол Холмс, бивши полицијски инспектор и шеф јединице за сексуалну трговину, описао је како је бруталност Албанаца шокирала његов тим инспектора.

– Албанци су брутално злостављали жене и кад то није било потребно. Сусретали смо се са женама које су биле тешко повређене малтене без икаквог разлога и то на луд начин. Вец́ина организованих криминалних група које уводе жене у проституцију би нанеле женама повреде у стилу макро-лупетања. Али, Албанци су убијали бога у њима – били су ужасно насилни. У поређењу са њима Сицилијанци су ми деловали као женска школа. великом брзином су почели да преузимаку велике делове лондонске проституције и наставили су да се шире. У почетку су деловали прилично аматерски и сирово, али су за кратко време постали професионални и тако почели да зарађују више новца. Лондонска трговина сексом је огромно тржиште, па смо страховали да би могли почети да шире посао и на друге делатности. на пример, на трговину наркотицима – испричао је Холмс.

Брутално насилни албански криминалци, са репутацијом ветерана балканских ратова, убрзо су са проституције прешли и на кријумчарење људи, оружја и дроге у Велику Британију. У Европи су постали савезници турским и италијанским бандама као извршитељи, убице и трговци хероином из Авганистана.

Једна од најпознатијих албанских банди у Великој Британији је Хеллбанианз (Албанци из пакла – прим. аут) која је дрско на друштвеним мрежама почела да објављује фотографије и снимке на којима се налазе пакети дроге, гомиле новца, бесни аутомобили, оружје…

Британски медији објашњавају да је тзв. шиптарска мафија позната по лојалности својих чланова и веома осветољубива, те да примењује традиционалне каноне понашања као што је „беса“ (одржавање обећања) и „крвна освета“. Њихов улазак на триште кокаина значио је да је ова дрога у малопродаји постала најјефтинија у последњих 30, а чистоћа „робе“ највиша у последњих 10 година.

Истовремено су ушли у партнерски однос са моћном италијанском Ндрагетом и латиноамеричким добављачима.

Стручњак за албанске банде, њујоршка професорка Јана Арсовска, објашњава како Албанци имају заједничку историју са Италијанима поготово зато што је Албанија својевремено била под „италијанском контролом“, па се зато добро разумеју.

– Кад су скупили довољно новца да купују дрогу, почели су да послују са Турцима у транспортовању хероина из Авганистана преко Албаније. У последњих пет, шест година, изградили су и директне везе са добављачима у Јужној Америци – објашњава Арсовска.

Британци су посебно забринути због тога што су приметили да је све више албанских банди почело да продаје дрогу на мало, односно путем својих дилера на улицама.

Један полицијски извор је рекао:

– Они су били велики трговци на велико, али то се мења. Што је више Албанаца, то је више мрежа коју стварају широм земље.

Како ствари стоје, албанска мафија је трнутно једна од најмоћнијих у Енглеској и представља велику претњу за државу јер свакога дана постаје све богатија, а у њене редове је јако тешко завући се због херметичног уређења и јаке контроле својих чланова.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!