Прочитај ми чланак

ДР АНТОНИЋ Срби су историјски велики народ! Историја без Срба је немогућа!

0

„Српски народ је историјски велики народ”, рекао је редовни професор Филозофског факултета у Београду, др Слободан Антонић.

Овај суд је наш познати социолог изнео у среду, 13.марта, у Руском дому, током трибине „Перспективе српско-руских односа”, поводом изласка књиге „Србија и Русија”, Владимира Кршљанина.

„Постоје велики и мали народи у демографском смислу, али постоје велики и мали народи у историјском смислу.. Српски народ у демографском смислу је мали, али у историјском смислу је велики, то је наша историјска судбина,” рекао је др Антонић истакнувши даље:

„Замислите, како би историја изгледала да није била Срба, да није било Гаврила Принципа и НАТО агресије 1999.г.; а онда узмите на пример словачки народ, па се запитајте да лли би се нешто значајно променило у историји да није било тог народа. То, да је историјски велики, морамо имати на уму кад говоримо о нашем народу”, закључио је професор Слободан Антонић.

На трибину, поводом представљања књиге „Србија и Русија” Владимира Кршљанина, још су говорили и:

др Душан Пророковић, научни сарадник Института за међународну политику и привреду,
др Александар Раковић, виши научни сарадник Инстутута за новију историју Србије,
др Зоран Милошевић, научни саветник Института за политичке студије, директор «Центра академске речи»,
Славољуб Качаревић, генерални директор компаније «Информатика»

„Србија и Русија” – Владимир Кршљанин

Може ли српска политика да буде слободнија, успешнија и поноснија? Како се ослободити смртоносног НАТО загрљаја? Да ли је могућно и шта значи војно-политичко савезништво са Русијом? Како је српски отпор западној агресији утро пут Владимиру Путину? Које су то цивилизацијске одреднице на основу којих Русија и Србија граде позитивну алтернативу за читав свет? Шта стварно повезује Србију, Путина и Трампа? Шта нам је чинити у свету који се променио јер смо и ми томе допринели?

То су нека од темељних питања на која одговара ова књига.