Прочитај ми чланак

БОШКО ПОРУЧИО ВУЧИЋУ: Цела Србија долази у Београд 13. априла на коначни обрачун!

0

На мапи градова Србије у којима се недељама уназад одржавају протесне шетње под називом 1 од 5 милиона, засијала је нова тачка, и то на самом истоку наше земље. Групи "слободних градова" од вечерас се придружило и Кладово, где је на првом протесту говорио лидер Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић.

„Помаже Бог грађани Кладова. Честитам Вам, ви сте 90. град у Србији који шета. Следеће недеље очекујемо и јубиларни, 100. град, који ће то чинити понедељком. Знам колико је тешко бити храбар у малој средини, доћи на улице, и зато сам ја дошао да се поклоним вама. Коначно се после седам година појавило светло на крају Вучићевог тунела, опозиција се ујединила, сви заједно смо изашли на улице, напустили Скупштину и локалне одборе, једино што захтевамо су фер и поштени избори и слободни медији“, поручио је Обрадовић и осврнуо се на захтеве Споразума са народом.

„До сада је више од сто хиљада грађана потписало споразум са јасним захтевима. Овде нема слободних медија, тужилаштво, полиција и институције не раде свој посао, сви они су у служби једног човека, Александра Вучића. Одлука је да нема избора док не буду фер и док опозиција не добије барем шест месеци наступа у медијима“.

Лидер Двери додаје да ако власт не испуни захтеве, цела Србија која протестује, доћи ће 13. априла у Београд, да покаже непослушност актуелном режиму.

„Једногласно смо одлучили да смо довољно урадили овим шетњама у претходна три месеца. Све наше захтеве преточили смо у један једини, а то су оставке Александра Вучића и комплетне власти. Имају 30 дана да испуне овај захтев, а ако то не учине, у суботу 13. априла цела Србија ће доћи у Београд на коначни обрачун и дебату, које годинама у нашој земљи нема. Сваки наш страх рађа већа понижења. Тог страха смо се ослободили, нећемо више да нам вређају интелигенцију и живимо у држави где власт није нормална. Већ 30 година тражимо једно исто, минимум минимума, сада више нема назад, сви заједно 13. априла за Београд“.