ИНДОКТРИНАЦИЈА ДЕЦЕ НАТО војници држали предавање у српској школи, било инцидената

0

Час су држали поводом 8. марта и то на енглеском језику да би, како је објашњено, ђаци вежбали овај језик. Ипак пажњу јавности изазвао је инцидент када је један Врањанац устао и рекао војницима да нису добродошли, што је пропраћено аплаузом ученика. Истовремено кренула је расправа да ли су војници САД по аутоматизму и војници НАТО пакта, јер је Америка део тог савеза са свом својом војском.

Амерички војници одржали су ђацима у врањској Гимназији час о свом хуманитарном раду и хуманитарним мисијама које спроводе. Час су држали поводом 8. марта и то на енглеском језику да би, како је објашњено, ђаци вежбали овај језик.

И можда се за предавање не би ни чуло да један Врањанац, није устао усред часа и Американцима на енглеском језику одбрусио:

– Немате ви шта да тражите овде. Друго би било да сте дошли као цивили у град који радо прима госте одакле год да су, али не и госте у униформама оних који су убијали нашу децу – поручио један човек из публике

Он је рекао и да војници нису добродошли и да је то први пут још од Другог светског рата да се окупаторска војска несметано креће и држи предавања. Како је навео, НАТО је у Врању убио 63 грађанина.

Његово излагање је било пропраћено аплаузом ученика.

С друге стране, директорка гимназије Сузана Мишић Станковић каже да су ученици наводно аплаузом поздравили и америчке предаваче, и тврди да није реч о НАТО војницима већ војницима САД.

Ипак са друге стране Америка са друге стране Америка је чланица НАТО-а, па тако са целом својом војском припада наведеном савезу. без обзира да ли су појединачни војници тренутно у оквирима мисије НАТО пакта.

– То је национална гарда Охаја која је, на иницијативу америчке амбасаде, дошла у школу да поводом 8. марта говори о томе како је бити жена у војсци – каже директорка.

Ипак, на друштвеним мрежама већ се шири вест да су час одржали НАТО војници, мада ни чињеница да су то Американци из националне гарде вероватно не би умањила гнев грађана.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!