РАНКОВИЋ:СПЦ и патријарх Иринеј неће променити став да је КиМ неотуђиви део Србије

0

Уредник Гласа цркве протођакон Љубомир Ранковић изјавио је данас да сматра да се став Српске православне цркве (СПЦ) о Косову никада неће променити.

Он је подсетио да је тај став потврђен и на мајском заседању Сабора, односно да је Косово неодвојиви део Србије и да не може бити ни говора да се отуђи из ње.

„Тај став има снагу неизмењивог канона СПЦ“, рекао је Ранковић за Бету, на питању да ли има промене у ставу СПЦ према Косову, после састанка председника државе Александра Вучића и поглавара СПЦ патријахра Иринеја.

Према речима Ранковића, „на Косову је Пећка патријаршија, седиште наше Цркве, наше светиње, али и светиње над свим светињама – а то је наш верни народ“.

Он је рекао да из званичног саопштења види да су се председник државе и српски патријарх усагласили да је приштинска платформа неприхватљива за Србију, да су им „ставови потпуно истоветни, како се може видети у саопшењу“.

Према његовим речима, нема промене става СПЦ, нити би ико из Цркве могао то да промени и када би хтео, јер је њен став тај који је изнет на Сабору и то не може да промени нико.

На питање да ли би патријарх Иринеј могао да има другачји став, он је нагласио да је „апсолутно сигуран“ да неће мењати став, као што је убеђен и да ни један епископ то не би урадио.

Он подсећа и да Устав Србије, и то већ у преамбули, говори о Косову као неотуђивом делу Србије.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

3 коментара “РАНКОВИЋ:СПЦ и патријарх Иринеј неће променити став да је КиМ неотуђиви део Србије

 1. НЕВЕСИЊСКА ПУШКА 1875 каже:

  Србска православна црква вазда прва на бранику отаџбине!

  1. Lisica65 каже:

   Pa šta oće ovaj pop! Lupeta gluposti! Kosovo je nepovratno izgubljeno i sa time se treba pomiriti!! Nisi u pravu!! SPC je mlinski kamen o vratu srpskog naroda!!

  2. Урош 85 каже:

   Ништа на свету није неповратно па ни КиМ,вратићемо Косово и Метохију кад ми будемо бољи људи,и када га заслужимо.

Оставите одговор