Прочитај ми чланак

ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАТ: На удару смо јер се боримо против корупције и криминала у МУП

0

Павићевић је упитао да ли је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић у изјави да је просечна плата полицајца 508 евра урачунао и плате државних секретара и челника Независног полицијског синдиката Србије који, према њиховим подацима, износе више стотина хиљада динара.

Управни одбор и најуже чланство Полицијског синдиката Србије започели су протесте испред Министарства унутрашњих послова због одузимања статуса репрезентативног синдиката.

Протест Управног одбора Полицијског синдиката Србије и најужег чланства почео је прво испред седишта зграде тог министарства на платоу на Новом Београду, где су се синдикални представници обратили окупљенима и рекли да се буне што им је одузета репрезентативност.

Потпредседник ПСС-а Владимир Павићевић казао је да су се данас окупили да „траже закон и да неће да ћуте о корупцији и бахатости унутар МУП-а“.

„Дошли смо тражимо закон, нама је закон ваздух који нам у овој згради узимају“, рекао је Павићевић.

Павићевић је упитао да ли је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић у изјави да је просечна плата полицајца 508 евра урачунао и плате државних секретара и челника Независног полицијског синдиката Србије који, према њиховим подацима, износе више стотина хиљада динара.

Павићевић је казао да ће наставити своју борбу и да ће се борити свим законским средствима.

Председник ПСС Вељко Мијаиловић казао је да су чланови тог синдиката доведени у позицију да као запослени у МУП-у буду изложени дискриминацији и разбојништву.

Он је казао да су они данас дошли да упозоре да се образује радна група која ће утврдити да ли је ПСС репрезентативни синдикат.

Мијаиловић је казао да је „тај синдикат на удару зато што се бори против корупције и криминала“.

„ПСС неће одустати од својих акција и желимо само да у овој држави функционишу закони“, рекао је Мијаиловић и додао да у ПСС-у „нема ниједног члана који је напредовао помоћу тог синдиката, већ су сви десетковани“.

Он је казао да је поносан што у ПСС-у нема ниједног присилног члана.

„ПСС је репрезентативни синдикат, а ви можете да вршите репресалије“, рекао је Мијаиловић.

Делегација чланова Управног одбора ПСС ушла је након протеста у Палату Србије и затражила састанак са министром, или неким из врха МУП-а, након чега је дошао помоћник директора полиције Слободан Малешић да разговара, али, према наводима ПСС, не о темама због којих су они затражили састанак.

МУП је недавно саопштио да ПСС више није репрезентативан, јер је провером утврдјено да тај синдикат има мање од 15 одсто запослених у МУП-у што је законски минимум.

Европска полицијска унија, кровна организација која окупља 800.000 полицајаца Европе пружила је подршку поводом одлуке МУП-а Србије о укидању репрезентативност ПСС.