Прочитај ми чланак

ЦВИЈЕТИН МИЛИВОЈЕВИЋ: СПЦ и државни врх не могу да имају исти став о Косову

0

Политички аналитичар Цвијетин Миливојевић оценио је данас да Српска православна црква (СПЦ) и државни врх не могу да имају исте ставове о ситуацији на Косову како је то представљено након састанка представника државне власти са патријархом Иринејом и да је у питању „класичан спин јавности“.

„Не могу да имају исти став црква која је на последњем Сабору рекла да је Косово део Србије и да нема одсутупања од те тезе и представници државе од којих Ивица Дачић каже да је званична косовска политика разграничење, Вучиц да то није званична политика, али да је то његов предлог и Ана Брнабић који нема појма која је политика Владе по питању Косова“, рекао је Миливојевић агенцији Бета.

Он је рекао да постоји могућност да је патријарх одступио од косовске политике Српске православне цркве, али да онда он не води политику Сабора.

Миливојевић је казао да сопштење о томе да су се СПЦ и државни врх усагласили о питању Косова пустио неко ко је хтео да се насмеје том састанку или да пошаље лажну поруку да умири народ.

„Откуд на састанку министар спољних послова када је тема је Косово које је део Србије. Да ли је Косово иностранство?“, навео је Миливојевић.

Он је истакао и да Српска напредна странка води кампању против свих челника Српске православне цркве који се не слажу са њеном политиком за Косово.

„Црква тамо има имовину која јој није враћена, враћене су мрвице. Цркви прво мора имовина да се врати и да се каже шта је политика Вучића за Косово, да би могла да уђе у такву врсту разговора“, казао је Миливојевић.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!