Прочитај ми чланак

ТЕНИС – „СЕРБИАН ВЕЛС”: Крајиновић срушио и Гофана!

0

Српски тенисери настављају са одличним резултатима на Мастерсу у Индијан Велсу.

После Новака Ђоковића, Ласла Ђереа и Миомира Кецмановића и Филип Крајиновић је у трећем колу. Он је после 84 минута игре савладао 21. играча света, Белгијанца Давида Гофана са 6:3, 6:3.

Одличан је ово резултат за Филипа којем ће нови тријумф над бившим Топ 10 играчем, донети свакако много самопоуздања за наставак сезоне.

Крајиновић је остварио победу у моментима када је тражио себе по одласку тренера Томаса Јохансона, а занимљиво је да му је ово друга победа над Гофаном и такође је остварена у овој сезони.

Претходно је у фебруару у Монпељеу славио против Белгијанца са 6:4, 6:4. Сада је био за нијансу убедљивији, изгубио је два гема мање.

Без обзира што резултат то можда не говори, имао је Крајиновић доста посла у овом сусрету. Први сет је почео са три брејка, повео је Филип са 2:1, потом и 3:1, па 4:2.

Потом је уследио финиш сета са нова три брејка, поново је један више направио тенисер из Сомбора, па је тај сет завршио у своју корист (6:3) после 40 минута игре.

У другом сету, Филип није дозволио себи да испусти гем на свој сервис, а начинио је два брејка, у шестом и осмом гему, после чега је, истина морао на 5:3 да спашава две брејк лопте, али је зато искористио прву меч лопту.

У шеснаестини финала, Крајиновић ће одмерити снаге са Русом Данилом Медведевим који је био бољи од Американца Мекензија Мекдоналда, 7:5, 6:0.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!