Прочитај ми чланак

ДОКАЗИ ПРОТИВ ДРАГОЉУБА СИМОНОВИЋА ДОВОЉНИ ЗА ХАПШЕЊЕ, али не за искључење из СНС

0

Хоће ли полиција доделити заштиту новинару Жиг Инфо Милану Јовановићу, ком је запаљена кућа и уреднику портала који је два месеца пре пожара пребијен? Н1 је покушао да сазна до када ће оптужени да је наредио паљење куће новинара Драгољуб Симоновић остати на позицији првог човека општине Гроцка и да ли ће га напредњаци искључити из странке?

Оптужен да је наложио да се новинару Жиг Инфо портала Милану Јовановићу у децембру запали кућа, председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић је на слободи.

Слободан је, и даље, непознати нападач који је у октобру претукао уредника тог портала Жељка Маторчевића.

Тек по хапшењу председника општине Гроцка, Маторчевић сазнаје да је исти човек – Симоновић, преко полицајца интервентне јединице полиције, почетком октобра, тражио да се ућуткају и он и колега.

„Адвокат је рекао следеће – да је полицајац ког је унајмио Симоновић, он није споменуо моје име, јер се за њега води поступак само за Јовановића, међутим, Симоновић је у свом исказу рекао том полицајцу да поприча са мном и са Миланом, и аутоматски се то доводи у везу јер нас је Симоновић поменуо у исказу. Ја се осећам небезбедно и још сам тад затражио полицијску заштиту, али на то није одговорено“, казао је Маторчевић.

Полиција о пребијању Маторчевића још води истрагу, случајеви корупције о којима су он и Јовановић писали и даље су нерешени – неопходно је да се новинару и уреднику Жиг Инфо додели полицијска заштита, кажу у Удружењу новинара Србије.

„Гроцка је мала средина, ту се сви знају, он је и даље председник општине, има јак утицај, све то буди сумњу да би нешто могло да се понови“, каже новинар Душан Телесковић.

Има ли исте сумње и полиција, и хоће ли, поред тога што патрола дежура испред Јовановићеве куће и Маторчевић добити заштиту – ресорни министар не даје конкретак одговор.

„Принципијелно не говоримо о мерама које полиција примењује везано за безбедност лица које је штићено лице, зато што не желимо да откривамо шта припремамо. Али хоћу да кажем да се Милану Јовановићу ни једног момента није укинуло полицијско обезбеђење, он и даље има заштиту полиције“, казао је Стефановић.

Иако министар на конференцијама у Министарству унутрашњих послова неретко спомиње и политику и опозиционе противнике, каква је политичка судбина његовог партијског друга Симоновића није одговорио.

Н1: Када је Драгољуб Симоновић ухапшен, полиција и тужилаштво су очигледно имали довољно доказа да он буде ухапшен, шта је мањкало да он буде искључен из Српске напредне странке? Он је и даље, осим што је председник општине Гроцка, и даље председник општинског одбора СНС у Гроцкој, затим члан београдског одбора – где сте Ви шеф и члан главног одбора СНС-а. Сматрате ли да је таквим људима место у странци и да ли треба да остане председник општине?

„Нећу данас о детаљима страначких тема, али показаћемо да је СНС зна шта је њен посао и показаћемо да водимо рачуна о свему, која води рачуна о људима које представља и о свом интегритету“, казао је Стефановић.

Н1: Тај човек је и даље председник општине?

„Видећете у будућности, причаћу…“, одговорио је.

Н1: Када?

„На некој конференцији за штампу када будем говорио о ширим темама“, био је кретак, министар.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић недавно је рекао да Скупштина града не може да смени Симоновића, односно да једино у случају да се седница скупштине општине не одржи три месеца, град може да је распусти. Односно, ако до 27. марта не буде одржана седница у Гроцкој, могли би да буду расписани превремени избори.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!