Прочитај ми чланак

НОВАКОВА ВЕЛИКА ПОБЕДА ВАН ТЕРЕНА – шта ли ће на ово рећи Надал и Федерер

0

Асоцијација тениских професионалаца (АТП) одлучила је да не продужи уговор са досадашњим председником Крисом Кермодом, а који истиче на крају сезоне.

Иако је Кермод имао јавну подршку Роџера Федерера и Рафаела Надала, који је упозорио да ће његов одлазак „зауставити процес напретка спорта“, сва три представника играча су гласала против продужетка уговора.

Фото: Танјуг/AP

„Била је привилегија служити као директор и председник АТП од 2014. Поносан сам на оно што смо постигли у том периоду. Хвала свима у АТП, свим играчима и турнирима на подршци. Остаћу потпуно посвећен улози до краја мандата и желим организацији успех у будућности“, рекао је Кермод.

Већ месецима уназад се прича о револту великог броја играча који сматрају да Кермод као први човек АТП води тенис у погрешном правцу.

Као један од главних заговорника за одлазак Кермода помиње се председник Уније играча Новак Ђоковић, али је он одбио да објаснио своју позицију у овом случају.

„Нећу одговорити на ваше питање директно. Нећу исказати свој лични став. Делећи ту информацију изложио бих себе и постао бих подложан кршењу поверење унутар организације, а не желим то да ризикујем. Много је позитивних ствари попут првог АТП купа 2020, финала Неxт Ген, али је и много ствари које се морају променити унутар система“, рекао је Ђоковић у Индијан Велсу.

Ђоковић је рекао да су чланови Савеза играча разговарали са бројним тенисерима како би утврдили њихове статове, истакавши да није причао лично са Надалом или Федерером.

„То је обостран процес. Ако су желели да причају о нечему, могли су да приђу и причају о томе. Изабрани смо од стране Федерера, Надала и свих осталих који желе да представљамо најбоље интересе играча“, додао је Србин.

АТП је у саопштењу истакао да је током Кермодовог мандата виђен рекордан раст наградних фондова на турнирима, комерцијални раст организације, те скок посете на мечевима и ТВ гледалаца.

„Кермодова визија и вођство од 2014. су били кључни у стварању нових значајних АТП догађаја попут Неxт Ген АТП финала у Милану и предстојећег АТП Купа 2020“, наводи се у саопштењу.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!