Прочитај ми чланак

НАЈВЕЋИ БЛАМ СЛАГАЛИЦЕ: Користили Википедију са подацима убаченим „из зезања“

0

Матија, а ни многи други корисници нису могли да поверују да се један толико угледан квиз служи само пуким гуглањем и то по "Википедији"

Када вам на факултету, током писања семинарских радова у средњој школи или било када кажу да не користите „Википедију“ као релевантан извор информација, онда заиста то послушајте да вам се не би догодио блам, какав је себи дозволио онај ко је састављао питања за емисију Слагалице на РТС-у.

Наиме, Матија Вујовић, поделио је на свом Фејсбук профилу, шта је урадио на поменутом сајту, па се сасвим случајно његова шала нашла као питање које има кредибилитет.

„Ја као клинац из зајебанције додао у Википедију наводну епску песму „Марко Краљевић и Вујовић Матија“ и скроз заборавио на то. Ено сад на Слагалици било питање да се погоди лик из епске песме и испало да је реч о лику по имену Матија Вујовић. Па је**м му мајку, је*ену Википедију користите као извор.“, написао је Матија.

Иначе, управо овај сајт особито је познат као „интернет простор који свако може да уређује и у њега уписује шта жели“.

Међутим, још нико није успео да докаже да ли ова песма заиста постоји или не.

Матија, а ни многи други корисници који су остављали коментаре испод статуса са „доказима“, нису могли да поверују да се један толико угледан квиз служи само пуким гуглањем и то по „Википедији“.

У коментарима нам пишите шта ви мислите о овоме?

Погледајте емисију у којој се догодила ова грешка:

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!