Прочитај ми чланак

И ВЕЧЕРАС ПРОТЕСТИ У ВИШЕ ОД 25 ГРАДОВА Говорници углавном из Савеза за Србију

0

Протести "Један од пет милиона" одржавају се у више од 20 градова Србије, међу којима су Нови Сад, Ниш, Крушевац, Горњи Милановац, Чачак, Врање, Сокобања, Шабац, Бор, Лазаревац, Лесковац, Суботица , Ужице, Пожаревац, Панчево, Вршац, Аранђеловац, Младеновац, Владичин Хан, Пожега, Апатин, Шид, Лозница, Кикинда, Рашка... Први пут се протестовало у Жагубици.

За разилку од претходних недеља, у већини градова вечерас су за говорницом политичари из опозиционог Савеза за Србију.

Тако је на Позоришном тргу у Новом Саду, поред новинара из Врчина Милана Јовановића, којем је по налогу председника општине Гроцка запаљена кућа, говорила и посланица Демократске странке Александра Јерков.

У Ужицу је вечерас говорник један од оснивача Савеза за Србију Драган Ђилас, у Нишу народни посланик Ђорђе Вукадиновић, у Крушевцу потпредседник Народне странке Никола Јовановић, у Горњем Милановцу посланица Двери Марија Јањушевић, у Бору посланица Санда Рашковић Ивић, с у Шапцу председник ДС-а Зоран Лутовац, који је уочи протеста учествовао на трибини заједно са градоначелником тог града Небојшом Зеленовићом.

https://twitter.com/DucaPera/status/1104078739313487872

Протест се вечерас одржава и у Пожаревцу, где је уочи протеста изведен перформанс када су грађански активисти отишли до касарне како би министру одбране Александру Вулину однели пакет „неопходан сваком војнику, од средстава за личну хигијену, преко чарапа, ханзапласта…“