Прочитај ми чланак

ШТА РАДИ ОВАЈ ЧОВЕК! Јокић дабл-даблом нокаутирао Лејкерсе и упропастио Леброна!

0

Кошаркаши Денвера предвођени Николом Јокићем прекинули су серију од три везана пораза, пошто су у ноћи између среде и четрвтка убедљиво у гостима савладали Лос Анђелес Лејкерсе са 115:99, те су се учврстили на другом месту Западне конференције. Наш центар је меч окончао са дабл-дабл учинком.

Тим из Колорада је дуел са Леброном Џејмсом и „језерџијама“ дочекао у нешто лошијем расположењу, јер претходна три меча није успео да реши у своју корист, па је дуел у „Стејплс центру“ био прилика да се поправи утисак и врати се на победнички колосек.

И како је почео дуел, тако су Нагетси показали да ће се они за све питати на терену, пошто су веома рано стекли двоцифрену предност. У првом кварталу су имали чак 18 поена предности, када Леброн није знао шта га је снашло, а у другој четвртини је то вођство ишло и преко 20 поена.

Веома добар под кошем је у тим тренуцима био Никола Јокић, јер је готово све лопте скупљао, па је на полувремену имао већ двоцифрен број скокова (10), док је на кошгетерском салду имао шест поена, што је последица малог броја шутева из игре.

Резултати НБА лиге:

Шарлот – Мајами 84:91
Детроит – Минесота 131:114
Вашингтон – Далас 132:123
Атланта – Сан Антонио 104:111
Бруклин – Кливленд 113:107
Чикаго – Филаделфија 108:107
Њу Орлеанс – Јута 104:114
Феникс – Њујорк 107:96
Сакраменто – Бостон 109:111
Лос Анђелес Лејкерс – Денвер 99:115

Наставили су изабраници Мајкла Малона да доминирају и почетком треће деонице, када су имали и максималних плус 23, али се онда пробудио и тим из Лос Анђелеса.

Постепено је топио заостатак и почетком последњих 12 минута је пришао на само два поена заостатка.

Тада се чинило да ће навијачи у Калифорнији присуствовати тоталној драми, међутим није било тако.

Леброн и саиграчи су остали без снаге потребне за преокрет, што су кошаркаши Денвера искористили да мирно приведу меч крају и да славе са 115:99.

Никола Јокић је и овога пута био на високом нивоу, дуел са „језерџијама“ је окончао са дабл-дабл учинком од 12 поена и 17 скокова, док је имао и осам асистенција и три украдене лопте.

Дакле, мало му је недостајало да дође до трипл-дабла, од кога га је делило два успешна додавања.

Наш ас је на паркету провео 35 минута и за то време је само пет пута шутнуо за два поена (три пута био прецизан), док је имао осам покушаја са линије слободних бацања, од којих је два промашио.

Али, то није све што је Јокић урадио против Лејкерса, пошто је противничком кошаркашу „продао“ исту финту као и Леброну Џејмсу на ол-стар викенду, када је најбољег играча на свету прилично исмејао.

Да подсетимо, тада му је наслонио лопту на тело док је овај био у ауту, због чега је цела НБА лига брујала, док је исто урадио и на мечу против тима из Лос Анђелеса.

Овога пута је жртва био Ражон Рондо, који је изашао у аут, а Јокић га је погодио лоптом и тако донео нови напад Нагетсима.

Иначе, центар из Сомбора је на мечу у „Стејплс центру“ одличном партијом упропастио посебно вече Леброну Џејмсу, који ће, ипак, дуел са Денвером дуго памтити. Наиме, у првом полувремену је успео да престигне Мајкла Џордана, па је сада на четвртом месту вечне листе стрелаца.

Што се тиче индивидуалног учинка, најбољи у редовима Денвера били су Вил Бартон са 23, односно Гери Херис и Џамал Мареј са по 19 поена, док су се код Лејкерса истакли Леброн Џејмс са 31, Џавал Мекги са 16 и Алекс Карузо са 15 поена.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!