Прочитај ми чланак

РАЗГОВОР СА ДРАГАНОМ Бранко Драгаш: Вучић лаже, стање у Србији је катастрофално!

0

Нова емисија на каналу Центар, коју води Драган Петровић – „Разговори са Драганом”, гост Бранко Драгаш.

На ју туб каналу Центар који води Дејан Златановић, стартовала је нова емисија Разговори са Драганом (др Драганом Петровићем), а први гост је био економиста Бранко Драгаш. Драгаш је највећи део емисије говорио о стању у економији Србије, које је далеко од доброг, заправо врло лоше. Стање буџета, форсирање страног капитала у Србији, крах домаћег банкарства и индустрије, спор раста у пољопривреди и терцијалном сектору, су основне одлике српске привреде данас. То се изузетно лоше одражава на стандард становништва и демографски крах, додатно социјално раслојавање, повећање спољног и јавног дуга, распродају преосталих стратешких државних привредних ресурса…Медији који су под контролом, дају непрецизну и нерелану слику стања економије, што грађани највише осете на сопственој кожи у свакодневном животу. Алтернатива овом концпту постоји и Драгаш га је укратко у најважнијим цртама представио.
Део питања се односио на међународну економску ситуацију, где све више држава, нарочито оне које су суверене, напушта неолиберални концепт, и прелази на неки од облика неокејнзијанског модела, који даје акценат на већој запослености и привредном расту.
 
Драгаш је у разговору са Петровићем подвукао значај да се на сваки начин избегне тзв. правно обавезујући споразум, кроз тзв. „разграничење са Косовом“ што би био суицид државе Србије и српског народа, односно прва земља у свету која се добровољно одрекла важног дела своје територије, које је у исто време и наше духовно средиште.
 
 
Следећи гост у емисији Разговор са Драганом, је Џон Боснић.