Прочитај ми чланак

„ПАЛИКУЋА“ НА СЛОБОДИ Симоновића ускоро пуштају, новинар страхује за себе

0

Председник општине Гроцка и високи функционер Српске напредне странке Драгољуб Симоновић, осумњичен да је налогодавац спаљивања куће новинара Милана Јовановића из Врчина, излази из притвора пошто је Други основни суд у Београду одбио предлог тужилаштва да му се притвор продужи, рекла је за Цензоловку Јовановићева адвокатица Ана Матић.

Према њеним речима, Други основни суд сматра да су престали сви разлози за задржавање Симоновића у притвору, односно да нема опасности да осумњичени Симоновић може да понови или доврши дело за које се терети, те је одбио да му продужи притвор.

Фото: Н.С.

Она је објаснила да је Симоновићу притвор одређен како не би утицао на сведоке и због могућности да понови дело.

С обзиром на то да су данас саслушани сви сведоци, техничка је ствар када ће Симоновић бити пуштен, каже Матић Алимпијевић.

Судија Дејан Гарић из Другог основног суда каже да до завршетка радног времена (15.30) нису добили никакав поднесак од Другог основног тужилаштва, те да Симоновић неће бити пуштен данас.

„Не осећам се безбедно уопште, поново постајем мета. Суд ће бити саучесник Драгољуба Симоновића ако ми се опет нешто деси. Он сваки дан мора да прође поред моје куће, пошто станује у близини. Шта могу да очекујем? Да ми опет спале кућу? Кућа је сада пуна мајстора, али се питам да ли да је уопште реновирам“, рекао је за Цензоловку Милан Јовановић.

Подсетимо, заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да Скупштина града нема ингеренције да смени председника општине Гроцка Драгољуба Симоновића, осумњиченог да је наложио паљење куће новинара портала Жиг инфо, већ да само може да распише ванредне локалне изборе у тој општини ако се за то стекну услови.

Новинару Јовановићу кућа је запаљена у ноћи између 11. и 12. децембра.