Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ: Део Вучићевог режима „повео рат“ против свега проруског у Србији

0

Председник Иницијативног одбора Здраве Србије Милан Стаматовић оценио је данас да "део Владе Србије и најближег окружења председника Александра Вучића подстрекава антируску хистерију у Србији".

Стаматовић је у писаној изјави навео да је „под врховном командом НАТО лобиста из најужег врха напредњачке власти, на делу пропагандни герилски рат против свега што је русофилско и проруско у Србији“ што како је рекао, „потврђује чињеница да медији под контролом Вучићевог режима више пажње посвећују једном Чедомиру Јовановићу него тромесечним протестима опозиције у више до 70 градова Србије“.

 

„Хајде што омиљени Вучићев опозиционар и најдражи саговорник свих Вучићевих ‘ружичастих медија’, Чедомир Јовановић, коме не смета силом инсталирана НАТО база у Урошевцу, већ четворица Руса у Српско-руском хуманитарног центру у Нишу, неће да зна да је Србија војно неутрална земља. Хајде што се Чедомиру привидјају руске паравојне формације на Златибору, али зашто ту исту мржњу према свему што је руско распирују и многи државни званичници земље у којој се четири петине грађана изјашњава против санкција Русији“, упитао је Стаматовић а пренела Здрава Србија.

Он је оценио да је антируска хистерија почела „оног тренутка када су државни званичници Србије, на нечији миг, почели да праве лудим градјане Србије убеђујући их да Москва не подржава територијални интегритет Србије према Уставу Србије и Резолуцији 1244 Савета безбедности, него некакво разграничење о коме је Вучић више информисао Харадинаја и Тачија него сопствене грађане“.

„Плашим се само да ће због оваквог бахатог, неискреног односа према Русима и Русији, на крају и сама Москва, као највећи пријатељ и заштитник Срба у свету, заиста рећи ‘не можемо ми бити већи Срби од самих Срба’, а последице тога биле би катастрофалне и по Србију и по цео српски народ“, оценио је Стаматовић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!