Прочитај ми чланак

НАТО МРЧЕ: Стигле у Авганистан да демонстрирају чојство и јунаштво

0

Командант Десетог контингента, мајор Жарко Војиновић, казао је да учешћем у овој мисији војници исказују "приврженост стратешким опређељењима државе и Војске Црне Горе у давању доприноса одржавању стабилности на простору Авганистана".

Десети контигент Војске Црне Горе са 31 војником стигао је у Авганистан, саопштило је данас црногорско Министарство одбране. Реч је о црногорским војницима који су део НАТО мисије „Одлучна подршка“.

Приликом њиховог испраћаја, начелник Генералштаба Војске Црне Горе, потпуковник Александар Пантовић, рекао је да се од свих припадника ВЦГ у мисијама очекује и захтева да буду савесни и одговорни у извршавању постављених задатака, а да на терену примењују знања и вештине које су стицане и увежбаване током обуке.

Он је нагласио поштовање и уважавање локалне културе, традиције и обичаја поносног авганистанског народа, преноси РТЦГ.

Командант Десетог контингента, мајор Жарко Војиновић, казао је да учешћем у овој мисији војници исказују „приврженост стратешким опређељењима државе и Војске Црне Горе у давању доприноса одржавању стабилности на простору Авганистана“.

До сада је у мисијама у Авганистану, ИСАФ и „Одлучна подршка“, укупно било ангажовано 18 контингената са укупно 467 припадника ВЦГ.

Десети контингент у мисији „Одлучна подршка“ има 31 припадника ВЦГ.