Прочитај ми чланак

ЂЕРЕ НЕЗАУСТАВЉИВ: Осма победа Србина заредом и ново полуфинале!

0

Српски тенисер Ласло Ђере пласирао се у полуфинале турнира у Сао Паулу победом над Канађанином Феликсом Оже-Алијасимом.

Ђере је савладао Оже-Алијасима после три одиграна сета (6:2, 3:6, 6:3) и пласирао се у друго узастопно полуфинале, после оног у Рио де Жанеиру прошле недеље.

Србин је победио истог противника којег је савладао у финалу поменутог турнира у Рију, где је Ђере освојио прву титулу у каријери и постао први српски тенисер после Новака Ђоковића са титулом турнира из серије 500.

Ласло је одиграо фантастичан први сет, али је пао у другом. Није искористио две везане шансе на старту другог дела игре, па је Оже-Алијасим то искористио како би направио први брејк у мечу.

Ђере до краја сета није имао прилику да се врати у исти, али је „ушао“ у сервис и добро отворио трећи. Канађанин није дао свој сервис, све до шестог гема одлучујућег сета. Српски тенисер је тада одузео сервис ривалу, потврдио брејк, а затим искористио трећу меч лопту и пласирао се у полуфинале.

Он ће се у полуфиналном дуелу састати са Аргентинцем Гвидом Пељом, који је био бољи од сународника Марка Трунхелитија са 6:0, 6:3. Њих двојица су се до сада састали двапут, на Челенџерима – Пеља је славио у Хеилброну са 2-0 2017. године, а Ђере истим резултатом у Простејву прошле године.

Прво полуфинале турнира у Сао Паулу играју Норвежанин Каспер Руд и Чилеанац Кристијан Гарин у суботу од 16.30, док се Србин и Аргентинац састају око два сата касније.

Турнир у Сао Паулу игра се за 250 АТП бодова, а победнику ће припасти чек на 94.000 долара.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!