Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Опозиција ће изаћи на изборе, када буду фер и поштени

0

Лидер покрета Двери и Савеза за Србију Бошко Обрадовић говорећи на протесту у Куршумлији истакао је да Споразум са народом који је постигла опозиција представља велики искорак на политичкој сцени Србије, а да се тим документом опозиција обавезала да "неће излазити на изборе док не буду фер и поштени".

Обрадовић је истакао да се под “фер и поштене изборе” подразумевају слободни медији, прави бирачки спискови, али и одређени период који ће протећи у слободној И демократској атмосфери пре него се бирачи изјасне на бирачким местима.

Велика је лаж Александра Вучића и његових истомишљеника да опозиција жели да на улици освоји власт. Ми смо се обавезали са народом да желимо слободну и демократску Србију, а један од услова је слобода медија и говора. Зато хитно тражимо да се медији ослободе, да се успоставе фер и подједнаки услови за све, да сви кренемо са исте црте и да онда народ бира ко ће га представљати – рекао је Обрадовић у Куршумлији.

Он је подсетио да је споразумом предвиђен и рад на заједничкој листи након што се „опозиција избори за минимум услова за излазак на изборе“, као и на формирању владе стручњака.

Према његовим речима, споразум даје и нацрт програма владе стручњака која ће имати за циљ да успостави систем кроз доношење закона као што је онај о испитивању порекла имовине.

Народу у Куршумлији је указао да их Вучић лаже и да жели да се исели читав овај крај који гравитира дуж административне линије са Косово и Метохијом.

У сваком моменту тај народ је незаштићен, села су празна, о Куршумлији брину нестручни људи који спроводе политику Српске напредне странке и раде у свом личном интересу. Овај крај је стратешки важан за Србију и свима нам је важно да се нађе начина како да се људи задрже на овим просторима – истакао је Обрадовић.

У једном од најмасовнијих протеста од почетка окупљања који је окупио више стотина грађана Куршумлије који су незадовољни режимом Александра Вучића и радом локалне власти, уз звуке пиштаљки и труба, повике “Вучићу лопове”, “Вучићу лажове” окупљени су прошетали улицама града, а ново окупљање заказали за наредни четвртак.

Јединствени став свих окупљених грађана је да нема одустајања док год је режим Александра Вучића на власти, јер Куршумлија, истичу, нема алтернативе и за њене грађане је ово борба за опстанак на овим просторима.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!