Прочитај ми чланак

„ПОСЛЕДЊИ СРБИН У ХРВАТСКОЈ“: Филм као сатира о суживоту

0

Редитељ Предраг Личина изјавио је, уочи вечерашње београдске пројекције свог филма „Последњи Србин у Хрватској“, да је реч о сатири у којој се говори о суживоту Хрвата и Срба и да је у филму „поткачио све“, тако да нико нема права да се љути.

Почетна идеја потекла је од размишљања како у зомби филмовима нико никад не покушава да направи серум против вируса. Личина је, како каже, размишљао ко би могао бити имун-људи са Б крвном групом, људи са плавим очима, а затим се досетио- националне мањине, наводи у саопштењу Цебеф после разговора екипе филма са студентима филмских академија у ЕУ инфо центру.

„Мађаре и Русине сам елиминисао, њих је премало, па сам узео најмногобројнију мањину – Србе, како би могућност излечења била већа, што је с моје стране дубоко хумано“, објаснио је Личина. Он и глумица Христина Поповић разговарали су данас са студентима филмских академија у ЕУ инфо центру у Београду уочи вечерашње премијере филма „Последњи Србин у Хрватској“.

„Код нас је специфично то што кад дође апокалипса људи се још више закрве. Ми смо стварно бизарни и апсурдни. Да се ванземаљци сутра спусте, онда би једни друге оптуживали да су их ови други довели“, констатовао је Личина. Он је истакао и да су премијере у Загребу и Ријеци прошле одлично.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!