Прочитај ми чланак

ПО ДВЕ ДИЛЕМЕ: Ово су очекивани састави за 159. „вечити дерби“!

0

Више ће се знати након последњих тренинга које ће београдски "вечити" одрадити данас, али делује да нема много недоумица по питању састава.

Постојали су кадровски проблеми у оба табора пред 159. „вечити дерби“, али се испоставило да ће само Зоран Мирковић имати играче на које сигурно не може да рачуна.

Предстојећи окршај Црвене звезде и Партизана сигурно ће пропустити Муса Нџај и Светозар Марковић, док су сви остали играчи спремни за меч или постоји шанса да се нађу у протоколу.

Највеће недоумице владају око стања Данила Пантића, Ђорђа Ивановића, Милана Родића и Душана Јованчића, али се стиче утисак да су потоња двојица ближа наступу у дербију у односу на Партизанов тандем.

Владан Милојевић нема много разлога за бригу, на претходна два меча видео је да екипа сјајно функционише са Миланом Гајићем као алтернативом на левом беку, а како је извесно да ће Душан Јованчић бити спреман остаје још само дилема на позицији левог крила. За поменуту позицију конкуришу Вељко Симић и Ерик Јирка, чини се да је Србин ближи стартној постави од Словака.

По питању избора четворице странаца који ће се наћи у протоколу не би требало да има дилеме. Милојевић рачуна на Марка Марина, Ричмонда Боаћија, Ел Фарду Бена и Ерика Јирку, док ће Лоренцо Ебисилио поново бити „прекобројан“.

У супарничком табору много више питања, али се поново све своди на две дилеме. Зоран Мирковић мора да одлучи ко ће заменити Светозара Марковића на месту штопера (опције Бојан Остојић и Страхиња Павловић) и како ће изгледати дефанзивни део везног реда.

Напоменуо је после Пролетера Бата да су га играчи ставили на слатке муке. На основу партија које је пружио против ОФК Бачке и Пролетера стекао се утисак да је Небојши Косовићу место у стартној постави „зацементирано“, а да ће Мирковић одлучивати о томе хоће ли уз Кићу играти Александар Шћекић или Саша Здјелар.

Пошто је Здјелара одмарао против Пролетера и чувао га од картона, закључак је да би члан златне генерације „Орлића“ требало да почне дерби уз Небојшу Косовића.

На осталим позицијама не би требало да буде никаквих изненађења. Зоран Тошић се опоравио од повреде и његов наступ се очекује, баш као и Горана Закарића и нападачког тандема Немања Николић – Рикардо Гомеш.

Што се тиче Данила Пантића, он је почео са тренинзима пуног интензитета али не треба заборавити да је пропустио комплетан припремни период у Анталији због проблема са Ахиловом тетивом.

После свега реченог, ево како би у суботу могле да изгледају стартне поставе Црвене звезде и Партизана на 159. „вечитом дербију“.

Утакмица 24. кола Супер лиге Србије између Црвене звезде и Партизана игра се у суботу од 18 часова на стадиону „Рајко Митић“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!