Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТ ВОЗАЧА ПРЕДВОДИ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: „Кар Го“ сутра испред Владе Србије!

0

Удружење грађана „Кар Го“ позвало је грађане Београда да сутра у 15 часова дођу на протест „Будућност Србије – Борба против мафије“ испред Владе Србије.

Колона возила кренуће сутра у 12 часова са Новог Београда, након чега ће продужити ка Влади Србије, а успут ће направити „паузу испред Скупштине града Београда како би поздравили „градског челника“.

Александар Вучић, председник Удружења грађана „Кар го“, рекао је данас на конференцији за новинаре да је један од главних циљева протеста смена министарке саобраћаја Зоране Михајловић „јер је злоупотребила институције и преварила грађане, а све у циљу заштите такси мафији“.

Он је рекао да је реч о борби за „ за модерну и дигиталну Србију, за све младе људе, како би се спречио њихов одлазак из земље“, односно „како би се стало пут такси мафији која води главну реч у држави“.

– „Кар го“ се од самог почетка залаже да кроз институције дође до решења, али никада нисмо добили ниједан одговор од министарке саобраћаја Зоране Михајловић те смо се стога решили да организујемо протест – објашњава Вучић.

Према његовим речима министарка Михајловић оформила је Радну групу која има за циљ гашење Удружења грађана Кар го, јер има надлежност да „трајно одузима возила члановима удружења и да у свакој акцији одузимања учествује прикривени иследник“.

– Та Радна група има задатак да забрани медијима да пишу о „Кар го“ компанији и удружењу. Министарка Михајловић је чак најавила да ће контактирати Гоогле да угаси апликацију „Кар го“. Где живите ви, госпођо министарка? У Северној Кореји? Од Београда правите логор, да би таксисти могли да раде шта хоће – запитао се Вучић .

Он је истакао да је врло симптоматично и чудно то што иако се у Београду знатно повећао број туриста истовремено није порастао и број таксиста иако је то у таквој ситуацији неопходно. Вучић сматра да и тај податак јасно илуструје да постоје кругови којима није у интересу да се на тржишту појаве нови превозници.

Директор „Кар го“ Вук Губеринић истакао је да компанија није такси удружење и да се не бави такси превозом и истакао да „Кар го“ у Србији има највише дигиталних трансакција, а министарка Михајловић хоће да угаси апликацију.

– И да желимо да делујемо као такси удружење нисмо сигурни да би смо добили могућност за тако нешто јер у Београду постоји ограничен број таксиста. Са друге стране не желимо да будемо такси удружење јер нећемо да возачи чланови нашег удружења грађана имају баждарене таксиметре, нећемо да користимо радио мрежу када постоји Интернет и желимо да цене вожње могу да се формирају слободно а не да постоји износ испод које се не може ићи – истакао је Губеринић.

На питање да ли ће се придружити учесницима протеста „1 од 5 милиона“ Губеринић је одговорио одречно образложивши то тиме да их организатори протеста „1 од 5 милиона“ нису контактирали у вези тога, а разлог је и тај што је реч о политичкој манифестацији чији су захтеви везани за власт док су захтеви „Кар Го“ усмерени искључиво ка несметаном функционисању слободног тржишта.