Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ: Идемо на злато – што Србија не би победила Американце?

0

Александар Ђорђевић, селектор кошаркашке репрезентације Србије, рекао је да репрезентација наше земље на Светском првенству у Кини циља медаљу.

Србија се квалификовала на Мундобаскет, који ће се одржати у Кини од 31. августа до 15. септембра. Србија ће на том такмичењу бранити освојено сребро из 2016. године.

Популарни „Сале национале“ не само да верује у медаљу у Кини, већ истиче и да је то „њихова дужност“.

„Медаља је одувек била циљ наше репрезентације, то бреме носим још из младих играчких дана. Исто тако од првог дана на месту селектора Србије наглашавам да је наша дужност да идемо на медаљу. И то не на било коју, већ на златну. Ако нам неко на терену покаже да је бољи, свака му част“, рекао је Ђорђевић за „Политику“.

Ђорђевић верује да његови изабраници могу да победе „дрим тим“.

„Знам да свима делује да су Американци недодирљиви, али својевремено сам рекао нашим играчима: ‘Неко ће их победити, зашто то не би била Србија?’. Тиме сам им јасно ставио до знања о чему размишљам“, додао је селектор.

Србија ће на Мундобаскету бити међу носиоцима заједно са домаћином Кином, САД, Шпанијом, Француском, Аргентином, Литванијом и Грчком.

Подсећамо, Американци су Србију савладали и на Олимпијским играма и на поменутом Светском првенству 2016. У финалу ОИ било је 96:66, а у финалу СП 129:92 за САД.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!