Прочитај ми чланак

ШТА ЈЕ ИСТИНА О ПОРЕКЛУ СРБА и других народа на Балкану

0

Јован Д. Марјановић, дипл. инж. који се бави проучавањем прошлости Балкана и историје европских народа из угла генетских истраживања, био је гост ТВ канала „ХелмЦаст“ у емисији Миодрага Милановића „Аутохтонисти“.

Гост емисије „Аутохтонисти“ био је Јован Д. Марјановић, дипл. инж. електротехнике, који се бави истраживањима слободне енергије и аномалијама у гравитационом и електромагнетном пољу и који се последњих година посветио проучавању објављених радова генетичара о пореклу Y хромозомских хаплогрупа како би одредио шта је истина у причи о аутохтоном пореклу српског народа чији је главни заступник др Јован Деретић.

Марјановић је привукао велику пажњу јавности и медија у региону својом недавно објављеном књигом „Генетика Старе и Нове Европе“ (www.вемирцбоокс.цом) у којој је успео да склопи мозаик о пореклу свих народа југоисточне Европе и реши сукоб аутохтоне и досељеничке школе о питању порекла српског народа.

Емисија се бави темом формирања народа југоисточне Европе и достигнућима популационе генетике на пољу проучавања миграција народа и у њој се објашњава како је развој генетике у последњој деценији сасвим променио гледиште на историју народа Европе и зашто је дошло време да се пишу нови уџбеници, не само историје већ и праисторије Европе.

Марјановић у емисији, одговарајући на бројна питања, анализира и тумачи ко су заиста били Аријевци и чији је био првобитни језик Индоевропљана и даје одговор да ли су генетски Адам и генетска Ева били једини људи на Земљи и да ли је истина да сви белци потичу од једног човека од пре 10.000 година.

У разговору са водитељем Миодрагом Милановићем поменуто је низ занимљивих чињеница везаних за порекло Срба и судбину античних народа на Балкану. Тако ће гледаоци сазнати да ли је и колико дошло Словена на Балкан у 7. веку нове ере, да ли су Етрурци били Словени, да ли више словенских гена имају Мађари или Срби и како то да Бугари данас не говоре руски језик досељених Словена.

Важан део интервјуа везан је за судбину Илира и да ли су они у потпуности изумрли као и где су нестали Дачани, највећа нација на Балкану око 400. године нове ере. Занимљив је и Марјановићев осврт на феномен генетске сличности између Срба и Румуна и питање када су Румуни стигли да науче латински језик и зашто га Срби нису научили.

Гост „ХелмЦаст-а” се такође осврнуо и на популарне теме као што је вечна дилема да ли је Шлиманова Троја била Хомерова Троја, да ли су Минојци путовали до Северне Америке и трговали са ондашњим народима пар хиљада година пре званичног открића Америке, и откуд кокаин и никотин у египатским мумијама као и кукуруз у Индији пре Kолумба.

Ексклузивна емисија која се не пропушта!

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!