Прочитај ми чланак

ПОШТЕНИ НАЛАЗАЧ ИЗ НИША: Вратио 50.000 €, добио загрљај

0

Жена изгубила торбу пуна пара, а Нишлија Александар Миладиновић се "уписао" међу поштене налазаче. Био сам у шоку, али ни у једном тренутку нисам размишљао о томе да задржим тај новац

НИШЛИЈА Александар Миладиновић (34) нашао се у чуду када је у уторакујутру са посла изашао на паузу и на крову свог аутомобила пронашао торбицу пуну новчаница од по 500 евра и мобилни телефон. Новац је врло брзо вратио власници, а за своје поштење заузврат је, у знак пажње, добио – загрљај.

Фото: FreeImages / Filippo Vicarelli

– Изашао сам на паузу и кренуо до аута да узмем нешто. На крову сам видео црвену торбицу. Приђем и видим није моја. Отворим, а унутра само новчанице од 500 евра. Пуна торба. У тренутку ме облио хладан зној. Узнемирио сам се, јер никад толико пара нисам видео. Не могу са сигурношћу да тврдим, али мислим да је ту било педесетак хиљада евра – прича за „Новости“ Миладиновић, иначе радник „Електродистрибуције“ у Нишу.

Он каже да је кроз неколико минута у торби зазвонио мобилни телефон и да је са друге стране била жена избезумљеног гласа. Како су касније закључили, она је била паркирана у ауту поред Александровог. Накратко је спустила торбицу на његов аутомобил, да би извадила кључ од кола, али је села за волан и отишла, али је торбу заборавила.

– Чујем звоно, али није мој телефон. Отворим торбу са стране, извадим мобилни и јавим се. Женски глас ме преклиње да јој вратим новац и пита где се налазим. Није прошло неколико тренутака када је дошла. Рекла ми је име и почела да ме грли и љуби. Објаснила ми је да је то новац од наследства од куће који је требало да се дели на неколико делова. Рекла је да сам јој спасао живот, окренула се и отишла. Ја сам остао шокиран и у чуду – испричао нам је Александар.

Он додаје да би му хрпа новца коју је имао у рукама сигурно добродошла, али да ни у једном тренутку није размишљао о томе да новац задржи. Његово троје деце су, каже, његово највеће богатство, а новац, вели, дође и прође:

– После свега размишљам о тој жени која нема више од 50 година. Мислим да јој се срушио живот када је увидела да је остала без оне торбице, па ако сам урадио добро дело, добрим нека ми се врати.

ПРОНАШАО И НОВЧАНИК

ЈОШ у неверици да је пронашао торбу пуну пара, Александар је, враћајући се на радно место, после неколико корака наишао на новчаник без пара, али са документима. Оставио га је на портирници Електродистрибуције, тако да онај ко га је изгубио или је био опљачкан ту може да га преузме.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!