Прочитај ми чланак

УКРАЈИНА: Организовали лажни преизборни скуп за кандидата који не постоји

0

Украјински комичар помислио је да би било смешно, али и важно, видети колико би се људи појавило на лажном преизборном скупу у Кијеву, само ако им обећа новац за долазак. Био је јако изненађен бројем људи који су дошли.

Алексеј Уткин искористио је друштвене мреже и преко њих нудио људима око 30 евра „лако зарађеног новца“. Све што је за то требало да ураде за тај новац јесте да се смрзавају три сата напољу у знак подршке Сергију Филатову, који се наводно кандидује за председника Украјине.

1+1 TV/Utkin TV/YouTube

Људима је обећавао и мало више новца ако би довели пријатеља, пренели су са 1+ 1 ТВ.

Једини проблем овог скупа био је што кандидат Филатов – уопште не постоји.

Више од 200 људи појавило се у прометној улици у Кијеву Андријевски узвиз, и на давање знака узвикивали су пароле подршке лажном кандидату. Нису били ни свесни да се овај скуп директно снима и емитује на Интернету. Тек су касније сазнали и да неће бити плаћени.

Потемкинови кораци

У лучком граду на Црном мору, Одеси, се такође окупила мања гомила људи испред Статуе војводе Ришељеа, изнад степеница које су познате по Ајзенштајновом филму из 1925. „ Ратни брод Потемкин“.

Локални новинари су испитивали неке „филатовце“, који нису хтели да открију да се њихов кандидат није ни пријавио за председничку трку, додали су из 1 + 1.

Алексеј Уткин био је задивљен тиме колико се људи одазвало.

„Мислили смо да ће се окупити око 20 људи. Нисам могао ни да замислим да ће, на пример у Кијеву, доћи више од 200 људи“, рекао је он за 1+1.

„Без обзира на то колико је ситуација апсурдна, ти људи су поверовали да ће добити тих 1.000 гривни (око 30 евра) и чекали су да виде шта ће се даље догодити.“

Репортерка 1+1 Халина Петричак отишла је у Кијев и окупљене питала шта мисле о свом кандидату.

„Ја сам за Филатова, или Фролова, како год, докле год они плаћају“, рекла јој је једна особа.

Један анонимни испитаник није крио позитивне реакције. „Он је сјајан момак!“ изјавио је.

1+1 TV/Utkin TV/YouTube

Гомила се разишла без инцидента када је пао мрак, а нико није донео новац. Алексеј Уткин је одлучио да је дошло време да се оконча кампања Филатова.

Он је заокружио целокупну смицалицу изјавом да је Сергиј Филатов упао у воду и преминуо, и најавио да ће уместо наредног митинга организовати бдење.

Неки корисници друштвених мрежа изјавили су и саучешће.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!