Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Мира ће бити док неко не почне да убија Србе (ВИДЕО)

0

Александар Вучић, председник Србије, рекао је да је уверен да неће доћи до договора са Приштином око решења косовског питања, али да ће се за то борити свим срцем. Вучић је такође додао да ће свим средствима борити за мир, као и да ће мира бити све док неко не буде напао и убијао Србе.

Вучић је рекао да вероватно неће бити никаквог решења, јер има много различитих циљева и фактора у свету који су у стању да преко својих агенцијских мрежа покрену шта хоће и униште сваки покушај разговора и договора.

– Нисам оптимиста по питању договора, иако сам спреман да разговарам са Приштином чим укину таксе – казао је председник Србије и казао је да је веома уплашен што ће овај проблем остати нашој деци. 

– Све ћу да радим да не буде тако. Изгубићу много угледа, јер знам да је то непопуларно, али ћу се борити за договор – истакао је Вучић гостујући на Првој телевизији.

Вучић је казао да је реално да не дође до договора и да ће то бити његова највећа грешка. Председник Србије је истакао да политички неће да пусти да овај проблем остане нерешен, али да већ зна да ће бити по том питању политички поражен.

– Борићу се свом снагом и срцем. Али 99 одсто знам да нећу успети. Немам проблем с тим у историјском смислу, али имам због реалног живота нашег народа. Не спадам у оне који желе да је све наше, а ни у оне који су све дали, већ у оне који су одговорни и који је успео да врати Косово на политичку мапу света – рекао је Вучић, а на питање да ли има идеју о решењу одговорио је потврдно и нагласио да ће је представити истог секунда када неко буде прихватио, а то треба да ураде пре свега Албанци. Њима је, како је додао председник, нешто од те идеје већ рекао, а нешто није.

Вучић је подсетио да се види како су његови претходници и политички противници раније штитили уставни поредак, тако добро, па је како каже, 84 земље признало Косово, а у његово време свега девет, уз 13 које су повукле признање Косова.

Вучић се осврнуо и на недавну посету Минхену и дебату са Тачијем у којој је однео поене јер је, како је рекао, био припремљенији од Тачија, а на то нису реаговали ни политички противници овде у Србији јер нису имали ни како, ни чиме да реагују.

– Замрзнути конфликт више не постоји, јер га Албанци више неће, они хоће да потпуно консолидују државу коју су створили 2008., нервозни су и доносе неретко и погрешне одлуке, а то виде и Европа и САД те и оне журе да се то реши, јер виде нервозу Албанаца и виде да би то могло да доведе до сукоба – објаснио је Вучић.

Вучић: Ризик преузимам на себе

Вучић, када је у питању Косово, каже да изгледа сви више знају од њега.

– Када сам имао дебату са Тачијем, моји противници нису могли ниста да кажу, јер сам био много припремљенији од Тачија, мада њима Србија није на првом месту. Свако говори шта хоће – рекао је Вучић. 

Вучић је на питање водитељке како би требало решити питање Косова?, рекао да нико не зна одговор на то питање и да сви знају да ништа не ваља. 

– Ја сам преузео одговорност за тај посао, јер ме је Влада овластила. Знам да за било какво решења да понудим у Србији, већину нећемо добити – објаснио је Вучић.

Вучић истиче да ризик преузимам на себе и да то и ради.

–  Са једне стране да се суочим прво са критикама, а онда причамо о решењу. Ми данас немамо замрзнути конфликт јер Албанци га неће, они хоће пуно решавање и консолидацију државе коју су направили. Однос Срба и Алнбанаца је за нас кључни фактор. Европа и Америка журе ка решењу јер виде нервозу Албанаца и боје се сукоба, а Србија је рекла да нећемо дозволити напад на наше грађане и желимо да избегнемо сукобе – додао је председник Србије.

Друштвени талог гласнији од одговорних људи

Вучић је оценио да српско друштво, нити јавност нису поларизовани, већ је реч о тези коју „гура“ део медија и политичара, припадника бившег режима.

– Уопште се не поларизујемо као друштво. Да се поларизујемо, било би пола пола. Причам о стању у друштву и вољи народа – рекао је Вучић и додао да је „друштвени талог“ увек гласнији од поштених, озбиљних и одговорних људи.

Говорећи о наметнутој поларизацији, Вучић оцењује да постоји нека врста социјалног окружења у такозваној лажној елити, иначе „друштвеном талогу“, односно политичара који су је креирали.

Реч је, додаје Вучић, о онима који су опљачкали Србију, који су је разорили.

– Изгубили су многе привилегије у претходном периоду. Не могу да се навикну да више нема пара да краду и да пљачкају. Ја се не либим да то кажем отворено – рекао је Вучић.

Вучић је истакао да он за разлику од таквих политичара нема пет компанија, односно да нема ниједну, као ни нико његов.

– Они су на четири компаније 500 милиона евра узели и још причају да су социјадемократе. Је л’ ви разумете 500 милиона евра? А замислите да сам ја узео 50.000 евра – рекао је Вучић.

Никада нећу да да клечим за Олују или Клечак
Вучић је истакао да нема намеру да клечи и извињава се за Олују или Клечку и да није спреман да се извињава онима који нису заслужили наше извињење, само да би се некоме додворавао.

Вучић је на констатацију да је Милојко Пантић из Савеза за Србију тражио од њега да клечи и извињава се Косову, појаснио да овај представник опозиције тражи да клекне и пред Хрватима, Бошњацима и Албанцима.

– То нећу учинити, осим уколико то није насушна потреба нашег народа. Ја да се извињавам онима који нису заслужили нашсе извињење, нећу да радим да би се додворавао Милојку Пантићу или некима са запада – рекао је Вучић.

Вучић је казао да води политику у интересу Србије и да се бори за Србију.

– Није ми тешко да молим немачку канцеларку Ангелу Меркел или кинеског председника Си Ђипинга за инвестиције. Молићу и клечаћу за све што је добро за Србију, али да клечим и извињавам се за Олују или Клечку не пада ми на памет – поручио је Вучић.

Вучић је казао да представници Савеза за Србију могу да клече и да се извињавају, што су радили и раније, па нису добили ничије поштовање.

– Ја никада нећу да унизим своју земљу и дозволим да се понижава наш народ – нагласио је Вучић.

Вучић: Како да одбијем мајку која хоће да се сликам с дететом

Вучић је рекао да је током посете Интитуту за мајку и дете, која је изазвала критике у јавности, испоштовао све процедуре и упитао како је могао да одбије мајку, која га је замолила да се слика са њеним болесним дететом.

Како је приметио, још више би га напали да је одбио то и да није хтео да се слика са дечаком.

– Испоштовао сам све што су ми рекли, обукао мантил, каљаче, ставио маску и махао деци… То је толико потресно и дивно, не само видети ту децу, већ и њихове мајке, које им пружају љубав. То је толико потресно да морате да заплачете и да сте од камена… – рекао је Вучић.

Вучић је испричао да је Златанова мајка изашла из собе, током обиласка, и замолила га да се слика са њеним сином, јер му је то жеља.

– Она није имала маску, а ја сам имао на себи све што је потребно. И како да одбијем мајку која хоће да се сликам са њеним дететом…?“, упитао је председник и рекао да би га напали да је одбио да се слика, да би и за то опет нашли разлоге.

Вучић је захвалио директору Инситута Радоју Симићу, што је о посети и поштовању процедура говорио на поштен начин.

– А, свако ко је поштен у земљи је сендвичар, чим се не слаже са политичарима који представљају друштвени талог, а који би желели да у тај талог и муљ уведу све пристојне људе – рекао је Вучић.

Говорећи о Инситуту, он је поновио да је за ту установу већ издвојено 142 милиона динара, а биће издвојено још 20 милиона евра за комплетну реконструкцију, од крова до пода у приземљу.

– Све ћемо обновити, наша деца ће имати неупоредиво боље место да се лече – рекао је Вучић.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!