Прочитај ми чланак

СЕРГЕЈ ПОРУЧИО У ДОЉЕВЦУ: Бабића извлачили са места возача, сада је на Кипру са…

0

Данашњи снимак који се појавио у режимским медијима, како каже, очајно је монтиран и повезан је са Безбедносно-информативном агенцијом, рекао је Трифуновић на наплатној рампи где је бахати возач усмртио једну жену и неколико тешко и лакше повредио.

Према речима председника Покрета слободних грађана Сергеја Трифуновића, директора Коридора Србије у оставци Зорана Бабића, приликом несреће на наплатној рампи Дољевац  је шесторо или седморо људи извлачило са места возача „шкоде“.

Тај ауто се закуцао у у „опел“ који је стајао на рампи, а у којем је на лицу места погинула 54-годишња жена.

На путу до породице погинуле С. Г, како каже Трифуновић, председник ПСГ и неформална група “Слобода=истина+правда” застали су на наплатној рампи Дољевац где се последњег дана јануара 2019. догодила трагична саобраћајна несрећа.

Неколико сати пре ове импровизоване конференције за медије, режимски Блиц је објавио нове снимке несреће које је Трифуновић прокоментарисао речима: “очигледно БИА савесно обавља свој посао”.

„Ја, као филмски радник, рећи ћу вам да се пада на првој години испита из филмске монтаже, то је очајно монтиран снимак“ – категоричан је Трифуновић.

Званичне снимке са камера на рампи у Дољевцу, Путеви Србије нису објавили и одбили су да их доставе медијима који су их тражили, званичним захтевом за приступ информацијама од јавног значаја.

Председник ПСГ, за разлику од званичне истраге, повезао је Бабића са воланом „шкоде суперб“.

„Према свим сазнањима која имамо, чак шест или седам људи је вадило Бабића са места возача и пребацивало га. Бабић је тренутно на Кипру са Радоичићем (контроверзни бизнисмен Милан Радојичић из Косовске митровице), вероватно играју шах“ – прокоментарисао је Трифуновић.

Дољевачки случај, Трифуновић је упоредио са несрећом у којој је син Жељка Митровића усмртио Андреу Бојанић пре неколико година на пешачком прелазу у Београду.

Зоран Ђајић из групе “Слобода=истина+правда” навео је да ће тим адвоката истерату истину на видело и да ће онда “једног по једног приводити”.

Од почетка се заташкавала истина зато што је учествовао Зоран Бабић. Ако њега пусте низ воду,  крећу и остали – навео је Ђајић.

Овај активиста је позивао раније и на блокаду ауто-пута, а та опција биће, како је рекао Трифуновић, екстреман потез уколико јавност Србије не сазна истину о трагедији.

Подсетимо, ова саобраћајна несрећа, која се десила 31. јануара, изазвала је велику пажњу јавности јер је у њој учествовао аутомобил директора Коридора Србије Зорана Бабића, који има повреде карактеристичне за возача (прелом бутне кости). 

Након несреће је „испливало“ и то да аутомобил не припада Коридорима већ бугарској фирми која ради део трасе, да би Бугари обелоданили да су били приморани (уцењени) од стране Коридора Србије да морају да дају аутомобиле као услов да добију посао на Коридорима.

Бабићев возач, коме су објављени само иницијали, тек неколико дана после несреће је наводно ухапшен, саслушан и одмах пуштен да се брани са слободе.  Из Коридора су рекли да ниједан њихов возач није учествовао у несрећи, а из бугарске фирме која је власник аутомобила су такође потврдили да они немају возача. 

Иако се након несреће Бабић шалио са новинарима, сутрадан је министар полиције Небојша Стефановић најавио његову оставку, а то је након њега саопштио и Бабић.

Аутомобил смрти је „шкода суперб“, власништво бугарске фирме „Трејс“.