Прочитај ми чланак

ПОВРАТАК ПРВОГ КОМАНДАНТА НОВОРУСИЈЕ: Игор Стрелков улази у политику

0

Средином фебруара 2019. године у Севастопољу су почели да се појављују билборди са рекламама „Партије дека“, која нема огранак у том региону.

Ову партију је 2010. године на федералном нивоу створио предузетник Константин Бабкин (струка – машинство), један од суоснивача Московског економског форума. У априлу 2018. године, странка је отворила регионалну канцеларију у Републици Крим.

Један од фронтмена странке је футуристички писац Максим Калашњиков. Калашњикова називају човеком Игора Стрелкова (бивши министар одбране ДПР-а, шеф покрета „Новорусија“ – прим. ред.), члана комитета „25. јануар“.

Раније, у интервјуу за депутата Државне думе Сергеја Шаргунова, Игор Стрелков је рекао да је током Руског пролећа 2014. године, он у Севастопољу водио Заузимање војног аеродрома Белбек и помагао руској војсци.

Према наводима листа ForPost, Игор Стрелков може бити на челу Севастопољског огранка „Партије дела“ и постати посланик у њено име.

Наводно, странка ће градити своју изборну агенду на патриотској теми, покушавајући да победи странку Јединствена Русија у овој области.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!