Прочитај ми чланак

МАРКС 21 – Вучићев пројекат за рушење протеста?

0

Већ неколико циклуса протеста под називом #1ОД5МИЛИОНА, имамо прилику да видимо групацију од неколико десетина припадника удружене организације Леви блок, како опструирају организацију протеста и ометају грађане који долазе да на миран и пристојан начин шетају и изразе незадовољство против актулене власти, пише портал gerila.rs, близак Савезу за Србију.

Шта портал gerila.rs, још открива, у вези МАРКС 21 прочитајте даље у њиховом чланку којег преносимо у интегралној верзији:

„Ова опструкција је кулминирала на суботњим протестима када су припадници Левог блока ушли у отворен сукоб са редарском службом протеста која је ту да заштити градјане од инцидената, као и да обезбеди да комплетан догадјај продје у оквирима пристојности.

Наиме градјани су могли да виде припаднике Левог блока како јуришају са црвеним заставама и транспарентима на камион са разгласом како би преузели водјство над протестом и одржали своје пропагандне говоре иако нису најављени као говорници.

Срећом, редарска служба је била брза и ефикасна и успела је да спречи овај насилнички покушај да се преузму протести, тако што је успела да се препречи припадницима Левог блока и заустави их у њиховој намери. Након неуспелог покушаја преузимања протеста, почеле су провокације од стране Левог блока према редарима. Могли су се чути повици: „Ђиласови плаћеници“, „Фашисти“ итд. Након низа увреда, примарно од водје Левог блока, Матије Меденице (слика), припадници Левог блока, почели су да гурају редаре како би се пробили до камиона.

За време говора говорника, толико су се драли, да је већина градјана који су били око њих почела да активно негодује њихово појављивање на протестима, јер су припадници Левог блока ометали слушање најављених говорника и агресивно угрожавали безбедност како окупљених градјана, тако и редарске службе, која ниуком случају нију ту како би некога злостављала, како Леви блок то представља, већ како би баш овакве ситуације спречила на елегантан и нормалан начин.

Након завршетка говора и почетка протестне шетње, припадници Левог блока, незадовољни што има намера да опструирају протест није пошла за руком, почели су да насрћу на припаднике редарске службе и физички их нападају, под изговором да им редарска служба ограничава слободу кретања, док је истина у томе да је редарска служба била ту само како би их спречила у њиховој намери да малтретирају градјане својом агресивношћу и намери да преузму протесте, како би промовисали своје вредности, што ни једна политичка или градјанска опција није урадила. Редарска служба, заједно са градјанима који су били у околини агресивног Левог блока, успела је да спречи овакав инцидент и верујемо да ће бити спречен и сваки наредни.

Подсећамо, Леви блок је скуп организација под именом Београдска омладинска акција, Маркс21, Марсистичка организација „Црвени“ и Социјалдемократска унија. Ове организације су познате градјанима по насилничком понашању и одговорне су за разноразне инциденте укључујући и гушење протеста „Против диктатуре“. Из поузданих извора смо добили информацију да су ове организације финансиране од стране људи који су блиски Алекснадру Вучићу, што доводи у питање која је стварна намера ових организација на протестима #1ОД5МИЛИОНА и да ли су они ту само да би направили инцидент како би допринели пропаганди да су градјани окупљени на протестима ту да врше ЛИНЧ, СИЛОВАЊЕ, НАСИЉЕ.”

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!