Прочитај ми чланак

ЗАХАРОВА НА ИЗЈАВУ ДАЧИЋА О „РАЗГРАНИЧЕЊУ“: Русија није променила став о Космету!

0

Москва није променила став када је реч о Косову, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

„Наша позиција се није променила“, изјавила је Захарова агенцији Бета, упитана да прокоментарише изјаву министра спољних послова Србије Ивице Дачића да је разграничење званична позиција Београда у дијалогу с Приштином као и да ли се Москва и даље негативно односи према тој идеји.

Председник Русије Владимир Путин је на заједничкој конференцији за новинаре са српским колегом Александром Вучићем након разговора у јануару у Београду изјавио да се Москва залаже за постизање споразума између Београда и Пртиштине „на основу резолуције 1244 Савета безбедности УН“.

„Што се тиче Косова, руска позиција је добро позната. Ми се залажемо да између Београда и Приштине буде постигнуто решење које ће функционисати и бити узајамно прихватљиво, на основу Резолуције 1244 Савета безбедности УН“.

Помоћник руског председника Јуриј Ушаков је уочи те посете изјавио да ће Москва прихватити свако решење за Косово које ће бити узајамно прихватљиво, у складу са међународним правом и „које ће добити одобрење у Савету безбедности УН“.