Прочитај ми чланак

ЂИЛАС: Вучићев систем власти се распада, неће још дуго да влада

0

Један од лидера Савеза за Србију (СзС) Драга Ђилас изјавио је вечерас да се систем актуелне власти „распада на свим пољима“ и да председник Србије Александар Вучић неће још дуго владати.

„Ова власт се руши, ја то знам, видим, не само због протеста грађана који ће расти, већ и што се све већи број људи око њега ограђује и покушавају да кажу нисмо ми више део тога“, рекао је Ђилас за телевизију Н1.

Он је казао да је Српска напредна странка имала већу подршку 2012. него сада и да још опстаје због упостављене контроле над медијима и „страшним притсцима“.

У прилог својој тврдњи Ђилас се осврнуо и на то што је Вучић започео кампању „Будућност Србије“.

„Што је правио кампању, ако је тако сигуран у своју власт? Да ли је планирао своју кампању пре три месеца?“, упитао је он.

Ђилас је казао и да се представници опозиције не плаше да говоре на грађанским протестима и да су то већ чинили попут Борка Стефановића у Крушевцу.

„Који страх од грађана? Ја сам у Београду добио 160 хиљада гласова, од којих већина сада протестује. Просто мислим да је важније да људу чују друге људе који су против овог система“, рекао је Ђилас.

Он је поновио и да за СзС избори нису опција, све док се не постигну услови за њихово фер и слободно одржавање.

„То смо се обавезали у Споразуму са народом, без слободних избора за нас избори у Србији не постоје, не само ванредни, већ и редовни“, истакао је Ђилас.

Упитан како коментарише то што је Вучић за текст „Споразум са народом“ назвао „скупом невероватних глупости“, он је казао да је жалосно што је председник Србије човек који користи такав речник.

„Жао ми је што је Србија добила председника који има такав речник, јер од таквог речника све почиње. Речи попут олош, битанга, криминалци, издајници, то је трагедија. Он треба да буде председник свих грађана, а не само оних који су за њега гласали“, оценио је Ђилас.

Према његовим речима, главна тема за Сзс је како вратити слободу и демократију у земљи.

Додао је да је о враћању слободе и демократије, разговарао са представницима Европске уније у Бриселу, где се састао и са известиоцем Европског парламента Дејвидом Мекалистером са којим ће се, како је навео, крајем фебруара поново видети у Београду.

Ђилас је говорио и о сусрету са премијером Македоније Зораном Заевим оцењујући да је политика званичног Београда према Заеву погрешна, јер треба радити на приближавању два народа и две земље.

Упитан када ће формирати своју странку, Ђилас је одговорио да се ствари по том питању приводе крају.

„Очекујем да ћу у марту говорити у име своје организације, а не само у своје лично име“, казао је Ђилас.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!