Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Разграничење значи признање независног Косова

0

Изјава министра спољњих послова Ивице Дачића да је разграничење званична политика Владе Републике Србије по питању КиМ је највећи скандал на српској политичкој сцени у последњих 7 година колико траје ова власт. Потврда председника Вучића да је о томе причао још пре годину дана и да нема ништа да дода Дачићевој изјави уводи нас у директно кршење Устава и кривично дело угрожавања територијалног суверенитета и признања окупације дела наше државне територије.

Позивам све министре у Влади Србије и све представнике владајуће већине да се изјасне о томе да ли је разграничење званична политика Владе Србије и да ли свако од њих појединачно подржава ту политику или је то платформа Александра Вучића и Ивице Дачића која је договорена на тајним састанцима.

Када су ову политику кандидовали на изборима? Када су ову платформу усвојили у Народној скупштини? Како је могуће да највиши представници власти крше Устав? Када су промењене преамбула и други чланови Устава, рачунајући и председничку заклетву, који јасно дефинишу КиМ као саставни део Србије? Шта ће бити са Србима који остану да живе у Уједињеној Албанији иза повучене границе на КиМ? Да ли ће иза те границе остати већина Срба на КиМ, као и све наше највеће светиње попут Пећке Патријаршије, Дечана и Грачанице, али и наша највећа природна и привредна богатства на КиМ? Много је питања на које нема одговора.

Оно што је, међутим, сигурно јесте да разграничење са Албанцима на КиМ значи признање независног Косова од стране Србије и учлањење ове лажне државе у УН. Ми смо се са Албанцима разграничили још 1927. када је потписан Протокол о разграничењу између Краљевине Југославије и Републике Албаније. Не можемо се даље разграничавати са националном мањином која живи унутар државе Србије. Онај ко то планира да уради директно крши Устав и Резолуцију СБ УН 12 44, а за то следује најмање 10 година затвора према важећем Кривичном законику Србије.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!