Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ БЕЗ МАСКЕ У ЕПИДЕМИЈИ ГРИПА: Деца усред хемотерапије изложена вирусима?!

0

Због вируса грипа распуст је продужен, одлучила је Влада Србије јер је епидемија у току и свакодневно односи животе. Посете болницама током епидемије су забрањене свуда у свету. А чак и да су дозвољене, постоје строга правила о облачењу и маскама које су посетиоци у обавези да носе када уђу у "стерилне услове", нарочито код деце којима је оборен имунтет хемотерапијом у борби са канцером. Али, све тоне важи у предизборној кампњи Будућност Србије и за председника Александра Вучића.

Непрописно обучен, откопчаног мантила, без рукавица и капе, спуштене маске која му је више служила као декорација „стајлинга“, у сред епидемије грипа, Вучић је бануо са свитом (новинара, фотографа, камермана, помоћника, био је ту и градоначелник Београда, медијска саветница…, који чак ни мантиле нису обукли) у  СТЕРИЛАН БЛОК хематоонкологије где се налазе најтежи болесници и то деца!

У питању је Институт за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Доктор Вукан Чупић“.

Председник је шеткао около, обишао стерилни блок, причао са родитељима и њиховом тешко болесном децом, сликао се са њима и прилазио им – без маске на лицу!

Ко ће одговарати ако се, не дај Боже, деца изложена политичкој хорди у сред епидемије грипа разболе од грипа? Ко ће одговарати ако не добију ту битку, пошто већ воде најтежу – са канцером?  На жалост, сви у Србији знају одговор…