Прочитај ми чланак

СРБИЈА ДОБИЈА ТРЕЋИ МЕЂУНАРОДНИ АЕРОДРОМ, авиони полећу у јуну

0

План је да у јуну на аеродрому Лађевци код Краљева имамо авионе типа боинг 737 који ће учествовати у саобраћају.

То је изјавила министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Министарка је у Лучанима подсетила да је Влада Србије донела прошле седмице одлуку да аеродром постаје мешовити аеродром, односно цивилно-војни и додала да очекује да влада у петак потпише уговор са оператером за цивилни део аеродрома, што је предузеће „Аеродроми Србије“.

„Тог тренутка, аеродром Лађевци код Краљева постају мешовити, међународни аеродром. Влада Србије ће уложити око 8,6 милиона евра у проширење писте, опрему која је потребна, пре свега, за безбедност“, казала је Михајловићева.

Истиче да је најтежи део посла завршен, те да сада преостаје да се новцем који је обезбеђен најефикасније заврши тај посао и да поред Београда и Ниша, Србија добије и међународни аеродром у Краљеву.

Упитана за пругу Београд – Бар, Михајловићева је казала да је прошле године комплетно реконструисан део од 77 километара, а да ће се за део до границе са Црном Гором урадити пројектно-техничка документација.

„Када то будемо завршили, тек следеће године можемо почети са радовима на наставку реконструкције барске пруге“, казала је Михајловићева.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!