Прочитај ми чланак

ПИЈАНИ ТУРЧИН БЕЗ ВОЗАЧКЕ ДОЗВОЛЕ: У туђем аутомобилу усмртио певача у Немачкој

0

Турчин Алсин Левент (35) је возач који је изазвао стравичну саобраћајну несрећу у којој су погинули Шабан Шаулић и његов дугогодишњи пријатељ Мирсад Керић, а повређен Шаулићев кум Слободан Стојадиновић, сазнају "Новости".

Возач се води као ухапшен, али он није у затвору, већ је у болници, зато што је повређен и под сталном је присмотром полиције. Наводно, био је и под дејством алкохола.

Генерални конзулат Републике Србије у Дизелдорфу нема званичне информације да се поступак обдукције покреће због конкретних сумњи у узрок смрти трагично преминулог певача Шабана Шаулића, сазнају „Новости“ у конзулату.

– Нама је речено да је обдукција уобичајена процедура и да је државни тужилац увек у могућности да самостално одлучи да ли ће да изда налог за такав поступак – каже за наш лист генерални конзул у Дизелдорфу Бранислава Перин Јарић. – Његово мишљење је било да треба да се уради обдукција и онда су све установе са полицијом даље усмерене ка томе. Доктори су нас обавестили да су они у обавези да предају тело Погребном институту, где ће се тај поступак обавити. Ми још немамо извештај тужиоца, добићемо га – објашњава Бранислава Перин Јарић.

Она наглашава да није уобичајено да дође до таквих посета у обдукционом поступку, али да је тужилац изашао у сусрет, да је испоштовано све што је обећао, као и да је породица веома захвална због таквог односа.

Према налогу државног тужиоца посмртни остаци су из болнице у уторак ујутро пребачени у Погребни институт, где ће у четвртак бити обављена обдукција.

– Обудкцију ће обавити тим из Минстера, како је наложио тужилац – објашњава Перин Јарић. – Уобичајено тај поступак траје око три сата, а онда следи прикупљање документације за даљи транспорт посмртних остатака у Србију, које обавља Генерални конзулат са немачким институцијама. Када добијемо тзв. пасош за умрлог и остале потребне папире, онда се заједно са породицом одлучује када ће тело бити допремљено у земљу.

Може се очекивати да ће и тај део процедуре бити готов у четвртак, јер је потребно неколико сати да се сакупи документација.

Шаулићево тело ће, после сутрашње обдукције, авионом Владе Републике Србије бити пребачено у Београд, одакле ће га преузети надлежне службе и транспортовати у капелу на Новом гробљу. Сахрана ће се обавити највероватније у понедељак.

МИХАЈЛО, САНЕЛА И БАТА МИРКОВИЋ ВИДЕЛО ТЕЛО

Деца Шабана Шаулића, син Михајло, ћерка Санела и њен супруг Зоран Бата Мирковић у уторак , нешто пре 14 сати, видели су посмртне остатке свог најмилијег у Погребном институту.

– Породици је на располагању била одвојена просторија где су могли приватно, интимно да буду са преминулим – истиче генерални конзул.