Прочитај ми чланак

И ЈУГ СЕ БУДИ: Протести у Лесковцу све масовнији

0

Хитна смена директора лесковачке Опште болнице Небојше Димитријевића и директора Дома здравља Славише Божића, као и бојкот рада локалног парламента од стране опозиције - нови су захтеви које су на вечерашњим, трећим протестима изнели Лесковчани.

И овога петка на лесковачке улице изашли су незадовољни грађани јер, како кажу, желе да промене „овај лоповски систем, а не само власт“.

Окупљеним грађанима обратила се професорица нишког Економског факултета Тамара Миленковић Керковић, која каже да не зна како данас славити Дан државности „када су нам државу отели најгори“.

Србиија је данас окупирана земља. Окупирана је споља финансијском олигархијом која пије крв овом народу и која узима природна и привредна богатства, окупирана је изнутра партократском хоботницом која не дозвољава да било ко вредан, поштен и частан дође тамо где му је место – каже она.

Због тога што 60.000 људи сваке године одлази, што је сваки четврти грађанин на ивици сиромаштва и што народ то више не жели да трпи, окупљаће се, најављује, сваког петка.

Због тога што се на места градоначелника постављају најпримитивнији, најпростији, исфабриковани доктори наука који ни два падежа не умеју да погоде, због тога што се преврћу цистерне пуне отрова, зато што директори болница намештају тендере и због тога што борба за власт постаје борба за живот и смрт – због тога излазимо на улице! Не желимо више да ћутимо – каже Керковић.

Додаје и да је народу доста фабрикованих лажи које свакодневно слушају на режимским телевизијама – желе слободне медије, јер желе да буду слободни.

Демонстранти су поновили прошлонедељне захтеве, желе оставку и одузимање титуле почасног грађанина Александру Вучићу, оставку градоначелника Лескова Горана Цветановића и свих локалних функционера, враћање отетих пензија, укидање пореза на пољопривредно земљиште, престанак запошљавања нестручних кадрова и доношење стратегије које ће задржати младе у Србији.

Следећи протест најавили су за 22. фебруар, такође у 18 сати, испред Лесковачког културног центра.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!