Прочитај ми чланак

БРАНИСЛАВ ТРИФУНОВИЋ: Потребно нам је тело да контролише опозицију

0

Један од организатора протеста "Један од пет милиона", глумац Бранислав Трифуновић, подржао је идеју адвоката Божа Прелевића о формирању тела које би било спона између грађана који шетају и опозиције која их у томе подржава, пише "Данас". Прелевићев предлог подржавају и у Савезу за Србију.

Трифуновић је у изјави за „Данас“ рекао да улогу тог тела види у томе да контролише опозицију.

„Сигурно је потребно неко тело протеста у којем ће бити најумнији људи које имамо, а мислим да их имамо довољно, да би контролисало опозицију, јер су грађани са правом скептични“, казао је Трифуновић, коментаришући Прелвићеву идеју.

У Савезу за Србију су за „Данас“ незванично рекли да неће бити препрека формирању тела које би било спона између грађана и политичких актера.

О тој теми се, како кажу, у Савезу није разговарало, али „нема разлога да се свака добра иницијатива не охрабри“.

Један од говорника на протесту „Један од пет милиона“, адвокат Божо Прелевић, изјавио је за агенцију Бета да би било неопходно да се оформи једна група стручних, моралних личности као саветодавно, контролно тело, односно „спона“ између грађана који протестују и политичких актера који их подржавају.

„Та спона би била јако добар коректив, од велике помоћи том политичком делу ових протеста“, рекао је он.

Подсетимо, идеју о политичком телу протеста први је изнео глумац Никола Којо.

„Претпостављам да ће народ одабрати неко политичко тело протеста које је нестраначко, то су људи који никад нису били у политичким партијама, људи који су високо позиционирани у својим струкама, интелектуалци, да са тим људима потпишу неки уговор“, рекао је Којо у Новом дану ТВ Н1.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!