Прочитај ми чланак

ВУК ЈЕРЕМИЋ: Неопходан нам је ресет

0

Споразум са народом је мост између енергије грађана који недељама протестују и политичке идеје шта даље, каже председник Народне странке Вук Јеремић.

Не слаже се да је тај документ скуп општих места, већ наводи да је Народна странка тражила да у Споразум уђу 3 конкретне ствари – недодирљиви специјални тужилац за корупцију, закон о преклу имовине и неопходна лустрација.

Вук Јеремић је председавајући Савеза за Србију током фебруара, месеца када је потписан опозициони Споразум, на коме се, каже у интервјуу Јужним вестима, напорно радило, а Народна странка је инсистирала на лустрацији.

Они који су се дубоко огрешили о закон и етику на руководећим местима, а у последњој напредњачкој епизоди их је било заиста много, просто за њих не би требало да буде места у јавном животу. Не мислим само на последњу епизоду, већ од 1990. до данас. То неће бити ни лак ни једноставан процес, али ресет нам је неопходан – каже Јеремић.

Лустрација је неопходна како би била послата порука да је неприхватљива злоупотреба јавног положаја и како се не би поновила, тврди Јеремић који власт СНС-а и Александра Вучића повезује са неуспелим Законом о лустрацији из 2003. године.

Због тога су се у јавни живот вратили људи који су се тешко огрешили и о државу и о заједничке интересе и поново нас као резултат тога уводе у опасности. Исти они људи који су нас кроз тешку несрећу провели током деведесетих – рекао је Јеремић.

Грађанске протесте “1 од 5 милиона” не жели да пореди са протестима деведесетих, па оценује да живимо у убрзанијем времену него тада и да се убрзава и време до Вучићевог пада с власти.

Шта је Вук Јеремић рекао о неслагању повереника Народне странке у Нишу Љубе Костића са уласком Банета Јовановића у Савез за Србију, о новим људима у политици, о контактима са Европском унијом и међународном заједницом, о Емануелу Макрону и Виктору Орбану, да ли се каје што се вратио у политику, шта цени код Вучића и шта обичан грађанин може да очекује ако Савез за Србију дође на власт, погледајте у емисији “15 минута”.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!