Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ: Стаћемо на пут новом фашизму оличеном у Српској напредној странци

0

Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић оценио је данас су оптужбе за фашизам, које су представници власти упутили члановима тог покрета, покушај дисквалификације „озбиљне опозиционе опције“ коју власт како је рекао, не може на други начин да уцени, купи и склони са политичке сцене.

„Разумем да се напредњаци плаше и да немају решење за Српски покрет Двери, али свакако решење није вређање за фашизам. У том смислу, као изразити антифашисти ми ћемо стати на пут овом новом фашизму оличеном у СНС-у. Ако погледате тај култ вође, те партијске фаланге, ако погледате на који начин је организована Српска напредна странка, то има елементе фашизма“, рекао је Обрадовић у Крагујевцу.

Он је оценио да „нема веће увреде“ за једног Србина од оптужбе да је фашиста.

„Ми ћемо апсолутно тужити свакога за погрдне називе, па нека он на судовима онда доказује шта је тиме хтео да каже“, рекао је лидер Двери новинарима.

Обрадовић је додао да је „изразити антифашиста“ и да је такав Српски покрет Двери.

„Први бројеви часописа Двери српске били су посвећени борби против нацизма и славили су претке који су дали своје животе за прве ослобођене градове и територије под нацизмом у Другом светском рату“, казао је Обрадовић.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!