Прочитај ми чланак

ТАЧИ: Ове године – коначна одлука

0

Председник Косова Хашим Тачи изјавио је да је постизање коначног споразума са Србијом "стратешка одлука за будућност" коју Косово треба да донесе ове године.

„То не значи да Косово заборавља геноцид, убиства, силовања 20.000 жена, 400 случајева масакра и друге злочине које је Србија извршила на Косову, већ све то предузимамо како не би дозволили понављање патње и трагедије прошлости“, казао је Тачи на паради припадника Оружаних снага Косова.

Он је оценио да је одлука Приштине о трансформацији безбедносних у оружане снаге била „правична, легитимна и историјска порука“.

„Косово сада има професионалну војску, која је понос Косова и у служби одбране најмлађе државе у Европи, спремна да да допринос миру у региону и свету“, рекао је Тачи.

Оценио је да су припадници косовских Оружаних снага „најбољи доказ успеха и напретка Косова“.

„Очекујемо дан када ће војници Косова заједно са војницима региона служити очувању мира у сваком делу света“, казао је косовски председник.

Тачи је додао да је партнерство са међународном заједницом, првенствено САД, ЕУ и НАТО, „незаменљив фактор успешног пута Косова“.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!