Прочитај ми чланак

ЈЕРЕМИЋ О ТРАМПОВОМ ПИСМУ: Пред каквим се то споразумом Србија налази?

0

Председник Народне странке Вук Јеремић, након писма које је амерички председник упутио Александру Вучићу и Хашиму Тачију, каже да би јавност требало да сазна детаље споразума о којем преговарају Београд и Приштина и наглашава да се о томе треба да се поведе јавна расправа.

Пре две недеље председник Србије Александар Вучић писао је председнику Америке Доналду Трампу и истакао да када Приштина укине таксе, Србија је спремна да настави дијалог у потрази за трајним и одрживим решењем.

Одговор је стигао на Сретење. Уз честитке за Дан државности Србије Трамп поручује да Сједињене Државе сматрају да би узајамно признање требало да буде централни елемент трајне нормализације односа Србије и Косова.

Из српске опозиције питају пред каквим споразумом се Србија налази.

„Ово је друго писмо које Трамп упућује Вучићу у релативно кратком периоду. У првом писму од пре неколико недеља стајало је да су Вучић и Тачи на корак од постизања споразума. У Србији народ не зна каквог споразума, како је могуће да су дошли на корак до споразума, а да за то нико није сазнао“, казао је лидер Народне странке Вук Јеремић.

Након писма у коме Трамп каже да су на корак до споразума, долази ново писмо у коме се, каже Јеремић, наводи да тај споразум мора подразумевати узајамно признање Косова и Србије.

„Став Америке је врло јасан и он се по том питању неће мењати. Мислим да је дошло време да отворимо јавну расправу о томе какав је то споразум пред којим се налазимо, ко га преговара и када можемо очекивати да ће бити потписан“, нагласио је Јеремић.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!