Прочитај ми чланак

ДС: За атмосферу линча и прогон неистомишљеника најодговорнија СНС

0

Демократска странка (ДС) оценила је данас да је стварање атмосфере линча и прогон свакога ко мисли и говори другачије постало „нормална појава у Србији“ за коју је, како се наводи, „најодговорнија Српска напредна странка“.

У саопштењу, ДС је истакла да је одговорност на надлежним органима и институцијама које морају предузети све мере како би се спречило подстицање мржње и насиља, изазивање страха и стварање непријатељског и увредљивог окружења за било кога у друштву.

ДС је поводом увреда и претњи упућених невладним организацијама које се баве заштитом људских права и борбом за демократизацију Србије оценила да се претње се сваким даном умножавају и да су поред новинарки и новинара „на ред дошле“ и организације цивилног друштва.

„Ова власт не може да се помири са тим да начином на који влада креира атмосферу страха, мржње, агресије, насиља и да и поред свих њихових напора притисака и уцена и даље има нас који мислимо другачије и на све начине покушаваћемо да вратимо демократски поредак у Србију“, стоји у саопштењу.

Претеће писмо у којем се наводи да је „намењено свим издајницима и изродима српским“, упућено је раније на адресе Јукома, Иницијативе младих за људска права, Грађанских инцијатива, Хелсиншког одбора за људска права и Београдског центра за безбедносну политику.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!